Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λιγότερες αμοιβές, λιγότερα κέρδη και παραγωγικότητα για την επιχείρηση

ΑρχικήΝέαΕργασίαΛιγότερες αμοιβές, λιγότερα κέρδη και παραγωγικότητα για την επιχείρηση
spot_img

Το να πληρώνεις καλούς μισθούς δεν είναι καθόλου φιλανθρωπία, είναι το καλύτερο είδος επιχείρησης”, είπε κάποτε ο Henry Ford. Μια νέα έρευνα επιβεβαιώνει τη ρήση του.

Πολλές επωνυμίες τροφίμων και ποτών εκμεταλλεύονται τη φήμη τους και την δυνητικά καλή ποιότητα των προϊόντων τους για να πληρώνουν λιγότερο τους εργαζόμενους που θέλουν να βάλουν στο βιογραφικό τους την προϋπηρεσία τους στην εκάστοτε αυτή επιχείρηση ή να εξελιχθούν εντός της.

Και ενώ αυτό μέχρι τώρα αυτό βόλευε μια χαρά τους επιχειρηματίες, μια νέα έρευνα με επικεφαλής ειδικούς από το Duke University, το London Business School και το Texas A&M University στις ΗΠΑ αποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται το cachet της επωνυμίας για να πληρώνουν λιγότερο τους υπαλλήλους ίσως κάνουν ζημιά στα κέρδη τους, λόγω των αρνητικών επιπτώσεων στην παραγωγικότητα και το να κρατούν σταθερό προσωπικό.

Αντίθετα,  οι επωνυμίες που ξεχωρίζουν από το μέσο όρο, πληρώνοντας  περισσότερα, από βλέπουν καθαρή θετική επίδραση στα κέρδη τους,  λόγω της καλύτερης απόδοσης των εργαζομένων που είναι πιο ικανοποιημένοι από τις απολαβές τους.

Αυτό διαπιστώθηκε από τους ειδικούς, ερευνώντας διάφορες επιχειρήσεις, διαπιστώνοντας μάλιστα ότι συνήθως οι πιο γνωστές επιχειρήσεις με μεγαλύτερο καταναλωτικό κύρος και εμβέλεια τείνουν να πληρώνουν λιγότερο από ορισμένες όχι τόσο μεγάλες, αλλά «υγιείς» εταιρείες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με την  Christine Moorman, καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Duke’s, οι μικρότερες επιχειρήσεις δεν λαμβάνουν τον ίδιο αριθμό βιογραφικών και θεωρούν ότι πρέπει να δίνουν υψηλότερη αμοιβή για να εργαστούν οι υποψήφιοι σε αυτούς, μιας και το όνομά τους δεν έχει την ίδια βαρύτητα στην αγορά εργασίας.

Επί της ουσίας, όμως, αυτές οι διαφορικές σχέσεις επωνυμίας-αμοιβής έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη συμπεριφορά των εργαζομένων και, κατά συνέπεια, στα κέρδη των επιχειρήσεων.

Όπως ισχυρίζεται ο Nader Tavassoli , καθηγητής Σήμανσης στο London Business School, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, στην πραγματικότητα μακροπρόθεσμα τα κέρδη των μεγάλων, πιο δημοφιλών επιχειρήσεων, μειώνονται από τις αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα και τη διατήρηση των εργαζομένων τους, μιας και όταν κάποιος δεν πληρώνεται καλά ή λαμβάνει «τόσο όσο» για να ζήσει, είτε φεύγει είτε δεν δίνει το 100% του. Με μια υψηλότερη αμοιβή, όμως, οι συνθήκες αντιστρέφονται και οι εργαζόμενοι έχουν περισσότερο κίνητρο να αποδώσουν καλά στη δουλειά τους.

«Όπως είπε κάποτε ο Henry Ford, “Το να πληρώνεις καλούς μισθούς δεν είναι καθόλου φιλανθρωπία, είναι το καλύτερο είδος επιχείρησης“», πρόσθεσε η  Alina Sorescu , Καθηγήτρια Μάρκετινγκ στο Mays Business School, Texas A&M University.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι πρώτες εικόνες από την τελετή απονομής των βραβείων FEA – Φωτο

Πλήθος κόσμου αυτή την ώρα στην τελετή απονομής των βραβείων FoodExperts’ Awards του Cibum.

Αντίστροφη μέτρηση για τα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Όλα είναι έτοιμα για την τελετή απονομής που θα γίνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024 στo πλαίσιο της Food & Drinks by Detrop της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο