Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΣΤΙΑΣΗ: επί τάπητος η επόμενη μέρα

ΑρχικήΝέαΕΣΤΙΑΣΗ: επί τάπητος η επόμενη μέρα
spot_img

cibum team

Η κατάσταση στις επιχειρήσεις εστίασης, οι προϋποθέσεις βιωσιμότητας και η ανάγκη στήριξης των επαγγελματιών του χώρου συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη εργασίας με εκπροσώπους της πρωτοβουλίας #estiasigreece, η οποία αριθμεί 50 σωματεία-συλλόγους σε όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας που πραγματοποίησε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλ. Χαρίτσης, και οι αναπληρωτές τομεάρχες Χ. Μαμουλάκης και Γ. Σαρακιώτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Οι ιδιοκτήτες και τα στελέχη επιχειρήσεων εστίασης υποστήριξαν ότι τα προβλήματα που υπήρχαν πριν τον κορωνοϊό ήταν έτσι και αλλιώς πολλά, και κορυφώθηκαν με το ξέσπασμα της πανδημίας ενώ επεσήμαναν την ανάγκη στήριξης της εστίασης ώστε να επιβιώσει σήμερα. Οι επαγγελματίες του κλάδου τόνισαν ότι για την επόμενη μέρα χρειάζονται αλλά μέτρα εξορθολογισμού, τόσο σε θεσμικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Υπογράμμισαν επίσης, ότι «μόλις το 12% από τις επιστρεπτέες προκαταβολές 1 έως 5 κατευθύνθηκε σε επιχειρήσεις της εστίασης», «χιλιάδες επιχειρήσεις έμειναν εκτός της επιστρεπτέας 6», ενώ «αποκλείστηκαν και από τα προγράμματα ενίσχυσης των Περιφερειών». «Το ‘άνοιξε- κλείσε’ μεταφράζεται σε συσσώρευση χρεών για πολλές επιχειρήσεις» πρόσθεσαν οι εκπρόσωποι του κλάδου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «κρίσιμο είναι να επαναλειτουργήσουμε χωρίς πισωγυρίσματα και με προϋποθέσεις βιωσιμότητας για τις επιχειρήσεις».

«Μόλις το 12% από τις επιστρεπτέες, στην εστίαση» λένε οι επιχειρηματίες

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο