ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΑΑΔΕ: 48ωρο λουκέτο σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής κατά μήκος της Αθηναϊκής...

ΑΑΔΕ: 48ωρο λουκέτο σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας

2 λεπτά ανάγνωσης

Σε 102 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε καφέ, μπαρ, χώρους αναψυχής και επιχειρήσεις εστίασης διαπιστώθηκαν 110 παραβάσεις, ενώ τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν ανέρχονται σε 84.000 ευρώ

Εκτεταμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης της Αθηναϊκής Ριβιέρας πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την τήρηση της φορολογικής νομοθεσίας κατά τη θερινή περίοδο. Τα ειδικά συνεργεία της ΑΑΔΕ πραγματοποίησαν συνολικά 102 ελέγχους σε καταστήματα εστίασης, καφέ, μπαρ και χώρους αναψυχής σε περιοχές με αυξημένη εμπορική δραστηριότητα και υψηλή επισκεψιμότητα. Από τους ελέγχους προέκυψε ότι 27 επιχειρήσεις παρουσίασαν παραβατική συμπεριφορά, ενώ διαπιστώθηκαν συνολικά 110 παραβάσεις.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής, τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν ανέρχονται συνολικά σε 84.000 ευρώ. Παράλληλα, σε τρεις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Παλαιό Φάληρο, τον Άλιμο και τη Γλυφάδα επιβλήθηκε το μέτρο της 48ωρης αναστολής λειτουργίας, καθώς διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν κυρίως στην έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης, στη σωστή λειτουργία των φορολογικών μηχανισμών και στη διαβίβαση των συναλλαγών στα πληροφοριακά συστήματα της φορολογικής διοίκησης.

Η ΑΑΔΕ αναφέρει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με έμφαση σε περιοχές που συγκεντρώνουν αυξημένη τουριστική και εμπορική κίνηση. Στόχος είναι η ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης, η αντιμετώπιση παραβατικών πρακτικών και η διασφάλιση ισότιμων συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική

Λούπινο σε αλεύρι, ψωμί και καφέ: Η ΕΕ ζητά εντατική παρακολούθηση αλκαλοειδών που συνδέονται με δηλητηριάσεις

Νέα ευρωπαϊκή σύσταση για το λούπινο μετά τις ανησυχίες για τοξικά αλκαλοειδή και περιστατικά δηλητηρίασης

Μακαρόνια με κιμά από… σκουλήκια: Έξαλλος το Τάσος στο νέο επεισόδιο της επιστημονικής κομεντί «Τάσος και Μαίρη»

Οι ευρωπαϊκές μελέτες για τρόφιμα με έντομα φέρνουν ένταση στο σπίτι του Τάσου και της Μαίρης, όταν η συζήτηση φτάνει στα μακαρόνια με αλεσμένα σκουλήκια και στο αλεύρι από γρύλους