ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΑΑΔΕ: Λουκέτα σε εστιατόρια και καφέ για φοροδιαφυγή - Παραβάσεις στο 53%...

ΑΑΔΕ: Λουκέτα σε εστιατόρια και καφέ για φοροδιαφυγή – Παραβάσεις στο 53% των επιχειρήσεων

2 λεπτά ανάγνωσης

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ και χώρους αναψυχής στην Ανατολική Αττική αποκάλυψαν παραβάσεις στο 53% των επιχειρήσεων, με πρόστιμα 50.000 ευρώ και δύο 48ωρα λουκέτα

Με στοχευμένους ελέγχους η ΑΑΔΕ σφίγγει τον κλοιό στη φοροδιαφυγή. Μόνο στο τριήμερο 26-28 Ιουνίου, αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στην Ανατολική Αττική σε 38 επιχειρήσεις εστίασης, καφέ, μπαρ και χώρων αναψυχής, αποκάλυψαν παραβατικότητα στο 53% των περιπτώσεων και οδήγησαν σε πρόστιμα 50.000 ευρώ.

- Advertisement -

Με αξιοποίηση αλγοριθμικών μοντέλων ανάλυσης κινδύνου, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έκαναν εκτεταμένους ελέγχους σε τουριστικές περιοχές από το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη έως την Αρτέμιδα, το Λαύριο και τη Νέα Μάκρη.

Η επιλογή των στόχων των επιχειρήσεων βασίστηκε σε ενδείξεις όπως η μη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS, η μη διαβίβαση στοιχείων στο myDATA και άλλα ευρήματα από την επεξεργασία των διαθέσιμων δεδομένων.

- Advertisement -

Παρά τους ισχυρούς ανέμους που περιόρισαν σημαντικά την κίνηση στα καταστήματα, οι έλεγχοι έδειξαν ότι 20 από τις 38 επιχειρήσεις (53%) παραβίαζαν τη φορολογική νομοθεσία.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 150 φορολογικές παραβάσεις, ενώ σε δύο επιχειρήσεις στο Πόρτο Ράφτη επιβλήθηκε το μέτρο της 48ωρης αναστολής λειτουργίας λόγω σοβαρών παραβάσεων.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ αναφέρει ότι ενισχύει καθημερινά την παρουσία της σε περιοχές με αυξημένη οικονομική και τουριστική δραστηριότητα, με στόχο να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, να προστατεύσει τις συνεπείς επιχειρήσεις και να διασφαλίσει ίσους όρους ανταγωνισμού στην αγορά. Το μήνυμα της Αρχής είναι πως οι έλεγχοι δεν περιορίζονται σε μεμονωμένες δράσεις και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση καθ’ όλη τη θερινή περίοδο, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την προστασία των συνεπών επιχειρήσεων και τη διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού στην αγορά.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ποιο ψάρι του Σαρωνικού συνδέθηκε με υψηλότερη έκθεση σε τοξικό υδράργυρο – Ανάλυση σε 179 ψάρια

Σήμερα δημοσιεύτηκε νέα μελέτη για τον υδράργυρο σε ψάρια του Σαρωνικού και τον πιθανό κίνδυνο για την υγεία.

Σχολικά κυλικεία: Μικρότερες μερίδες και ποσότητες, αλλά οι τιμές παραμένουν ίδιες – Οι μαθητές πληρώνουν το ίδιο για λιγότερο προϊόν

Οι νέες διατροφικές προδιαγραφές μείωσαν τις μερίδες, ενώ οι ανώτατες τιμές εξακολουθούν να βασίζονται στο προηγούμενο πλαίσιο.

Κανναβιδιόλη: Η EFSA θέτει όριο 2 mg την ημέρα και αφήνει ανοιχτό το ζήτημα των φαρμακευτικών αλληλεπιδράσεων

Η νέα αξιολόγηση αφορά συνθετική κανναβιδιόλη υψηλής καθαρότητας που προορίζεται για χρήση σε συμπληρώματα διατροφής