Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025
22.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: Πρόβλεψη για τα πιο hot γεύματα του 2022 – Τι θα ζητήσουν οι καταναλωτές

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕστίαση: Πρόβλεψη για τα πιο hot γεύματα του 2022 - Τι θα ζητήσουν οι καταναλωτές
spot_img

Η πανδημία άλλαξε πολλά πράγματα σχετικά με το τι και πώς θέλουν να τρώνε οι άνθρωποι στα εστιατόρια. Αυτό που παραμένει συνεπές είναι η επιθυμία τους – σε όλα τα διαστήματα της ημέρας – για πιο υγιεινά, λιγότερο ακριβά τρόφιμα, σύμφωνα με νέα έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Εστιατορίων.

Σύμφωνα με το «What’s Hot 2022 Culinary Forecast» που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της εταιρείας ερευνών μάρκετινγκ Technomic Inc, 350 σεφ δημιούργησαν μια λίστα με 109 φαγητά που προβλέπουν ότι θα θέλουν να φάνε οι καταναλωτές το επόμενο έτος.

- Advertisement -

Το ενδιαφέρον για τα τρόφιμα με παγκόσμια επιρροή άρχισε να αυξάνεται προτού ξεσπάσει η πανδημία κορονοϊού. Τώρα, ωστόσο, οι επισκέπτες των εστιατορίων αναζητούν πάλι τοπικά προϊόντα της Ασίας, της Καραϊβικής και της Νότιας Αμερικής.

Η έρευνα έδειξε ότι πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης στο πρωινό, με βάση τα δημητριακά για μεσημεριανό γεύμα και φθηνά κομμάτια βοείου κρέατος και κοτόπουλου για δείπνο, ήταν στην κορυφή των μενού της ημέρας.

3 κορυφαίες τάσεις ανά διαστήματα της ημέρας

Οι σεφ της έρευνας μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για το τι είναι hot για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό:

Πρωινό

  • Μη παραδοσιακές πρωτεΐνες (όπως chorizo, vegan μπέικον ή λουκάνικο)
  • Σάντουιτς φυτικής προέλευσης
  • Μπολ πρωινού με βάση τα αυγά

Επίσης δημοφιλή για πρωινό: φαγητά με παγκόσμια επιρροή, όπως το shakshuka, ένα πικάντικο πιάτο με αυγά.

Μεσημεριανό

  • Σάντουιτς φυτικής προέλευσης
  • Παγκοσμίως εμπνευσμένες σαλάτες
  • Μπολ με βάση τα δημητριακά

Επίσης ζεστό για μεσημεριανό: σαλάτες με τουρσί, τηγανητό σάντουιτς κοτόπουλου, ανανεωμένες κλασικές σαλάτες και poke bowls.

Δείπνο

  • Λιγότερο ακριβά κομμάτια κοτόπουλου (όπως μπούτι αντί για φτερούγα)
  • Μπέργκερ φυτικής προέλευσης
  • Λιγότερο ακριβά τεμάχια βοείου κρέατος (όπως τσοκ βοδινού αντί για φιλέτο)

Επίσης δημοφιλή για δείπνο: κιτ γευμάτων, εναλλακτικές λύσεις υδατανθράκων από κουνουπίδι, ramen ή mazemen και λιγότερο ακριβά κομμάτια χοιρινού κρέατος.

Οι λιγότερο δαπανηρές πρωτεΐνες ενδέχεται να εμφανίζονται περισσότερο στα μενού για διάφορους λόγους, όπως ζητήματα εφοδιασμού, αύξηση του κόστους των τροφίμων, γαστρονομική εξερεύνηση ή όλες αυτές οι επιρροές μαζί.

Πηγή: restaurant.org

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία

Νωπό Γάλα: Άγνοια κινδύνου των καταναλωτών για μόλυνση από γρίπη των πτηνών

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης από γρίπη των πτηνών καταναλώνοντας νωπό γάλα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα