Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστιατόρια: Αποτύπωμα άνθρακα στο μενού, η νέα τάση

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕστιατόρια: Αποτύπωμα άνθρακα στο μενού, η νέα τάση
spot_img

Αυξάνονται τα εστιατόρια που προσθέτουν πληροφορίες για το αποτύπωμα άνθρακα του κάθε πιάτου στο μενού

Άλλο ένα εστιατόριο προσθέτει στο μενού πληροφορίες για το αποτύπωμα άνθρακα του κάθε πιάτου. Πρόκειται για το χoρτοφαγικό εστιατόριο «The Canteen» στο Μπρίστολ της Βρετανίας, και στο μενού επέλεξε να αναγράφει το αποτύπωμα άνθρακα CO2 των πιάτων και όχι τις θερμίδες ( απόσταση που διανύθηκε, εποχικότητα συστατικών και εκπομπές κατά τη παραγωγή). Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου είπαν ότι η στροφή προς μία διατροφή με τροφές με ουδέτερες εκπομπές άνθρακα, θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη στο Nature Food, η βιομηχανία τροφίμων συνεισφέρει περίπου το 40% της κλιματικής βλάβης.

Το «The Canteen» δεν είναι το μόνο εστιατόριο στη Βρετανία που εφαρμόζει αναγραφή του αποτυπώματος άνθρακα. Τον περασμένο Νοέμβριο άλλα τρία Vegan εστιατόρια μπήκαν στη λίστα μέσω της εφαρμογής Foodsteps η οποία περιέχει μια βάση δεδομένων με στοιχεία για την απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των υπολογισμών για τα πάντα, από τα διάφορα λιπάσματα, έως τη μέθοδο παράδοσης των πρώτων υλών, τη διαδικασία μαγειρέματος, την κατασκευή οποιασδήποτε συσκευασίας και κάθε αποθήκευση σε ψύξη ή κατάψυξη.

Τα εστιατόρια και οι εταιρείες τροφίμων που πληρώνουν για να εγγραφούν στην πλατφόρμα, μπορούν στη συνέχεια να εμφανίσουν τις βαθμολογίες αποτυπώματος άνθρακα στα μενού ή τη συσκευασία τους, από το Α (πολύ χαμηλό) έως το E (πολύ υψηλό). Το Foodsteps έχει χρηματοδότηση από την κρατική υπηρεσία Innovate UK, και επί του παρόντος περίπου 20 πελάτες.

Ορισμένες χώρες εξετάζουν τώρα την καθιέρωση υποχρεωτικής σήμανσης του άνθρακα, με τη Γαλλία να ελπίζει να έχει θεσπίσει ένα σύστημα έως το 2023.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα