Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστιατόρια: Γρηγορότερη ανάκαμψη, όπου υπήρχε ολοκληρωμένη πληροφόρηση για την πανδημία

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕστιατόρια: Γρηγορότερη ανάκαμψη, όπου υπήρχε ολοκληρωμένη πληροφόρηση για την πανδημία
spot_img

No news is bad news” – Μελέτες από οικονομολόγους του UConn διαπίστωσε ότι η παροχή περισσότερων πληροφοριών για την πανδημία, έκανε το φαγητό έξω πιο νόστιμο.

Η πανδημία του COVID-19 χαρακτηρίστηκε από αβεβαιότητα. Καθώς οι δημόσιοι χώροι άρχισαν σιγά-σιγά να ανοίγουν ξανά, οι άνθρωποι έπρεπε να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο που ήταν διατεθειμένοι να αναλάβουν για δραστηριότητες όπως τα ψώνια ή το φαγητό σε ένα εστιατόριο.

Ο Rigoberto Lopez, καθηγητής γεωργίας και οικονομίας των πόρων στο  Κολέγιο Γεωργίας, Υγείας και Φυσικών Πόρων , διαπίστωσε ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μετριαστούν οι ανησυχίες του κοινού σχετικά με το φαγητό στο κοινό ήταν να τους παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της κρίσης. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Agricultural Economics .

Τα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο χτυπήθηκαν σκληρά από την πανδημία, καθώς το επιχειρηματικό τους μοντέλο βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο ότι οι άνθρωποι μπορούν να βγουν έξω και να απολαύσουν ένα γεύμα. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Εστιατορίων,  90.000 εστιατόρια έκλεισαν  λόγω της πανδημίας μόνο στις ΗΠΑ.

Εξετάζοντας δεδομένα από μια αλυσίδα εστιατορίων, ο Lopez διαπίστωσε ότι εκείνα που βρίσκονταν σε πόλεις όπου οι τοπικοί κανονισμοί απαιτούσαν παρακολούθηση Covid ανέκαμψαν ταχύτερα από εκείνα σε περιοχές που δεν το έκαναν.

Ενώ οι εθνικές αυξήσεις των κρουσμάτων Covid είχαν γενικό αρνητικό αντίκτυπο στον αριθμό των συναλλαγών στα εστιατόρια, η πρόσβαση στα τοπικά δεδομένα ποσοστού μόλυνσης έκανε τους πελάτες πιο άνετους στο να βγαίνουν έξω για φαγητό.

Τα εστιατόρια στις περιοχές όπου ήταν διαθέσιμες αυτές οι πληροφορίες είδαν 25%-35% περισσότερες συναλλαγές.

Ο Λόπεζ και οι συνεργάτες του εξέτασαν δεδομένα από 87 εστιατόρια σε 10 κινεζικές πόλεις μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2019 και 27 Μαρτίου 2020. Αυτή η περίοδος καταγράφει την έναρξη της πανδημίας και την πολιτική «Μεγάλου lockdown» της Κίνας μέσω της σταδιακής επαναλειτουργίας των εστιατορίων τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο .

“No news is bad news”, λέει ο Lopez. «Όταν αντιμετωπίζεις έναν τέτοιο κίνδυνο, η παροχή πληροφοριών παρείχε περισσότερη άνεση στους καταναλωτές από το να αφήνεις τους καταναλωτές στο σκοτάδι».

Eνώ αυτή η μελέτη επικεντρώθηκε ειδικά σε μία φάση της πανδημίας, τα αποτελέσματα παρέχουν μια ευρύτερη εικόνα της συμπεριφοράς των καταναλωτών κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε κρίσης που χαρακτηρίζεται από κίνδυνο και αβεβαιότητα.

«Η συμπεριφορά των καταναλωτών είναι ο κύριος μοχλός της οικονομίας», λέει ο Lopez. «Το πρόβλημα είναι πιο γενικό από τον Covid».

Πιο πρόσφατα, ο Lopez δημοσίευσε μια  σχετική εργασία στο Food Policy  που εξετάζει τον αντίκτυπο διαφορετικών περιόδων της πανδημίας COVID-19 στην ποιότητα της διατροφής.

Ο Λόπεζ και η ομάδα του ανέλυσαν δεδομένα από σχεδόν ένα εκατομμύριο αγορές τροφίμων στην Κίνα το 2020.

Ανακάλυψαν ότι κατά τις ενεργές περιόδους των λοιμώξεων COVID-19, η πρόσληψη ζάχαρης, νατρίου και λίπους αυξήθηκε κατά 0,1 έως 1%. Όμως, όταν οι λοιμώξεις από τον COVID-19 τέθηκαν υπό έλεγχο, οι άνθρωποι παρήγγειλαν πιο υγιεινά τρόφιμα καθώς μάθαιναν περισσότερα για τη σημασία της πρόσληψης θρεπτικών συστατικών στο πλαίσιο της κρίσης της δημόσιας υγείας. Το ποσοστό της πρωτεΐνης στα τρόφιμα που παραγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αυξήθηκε κατά 8% και η ποσότητα των φυτικών ινών αυξήθηκε κατά 1%. Ταυτόχρονα, η ποσότητα του λίπους, της ζάχαρης και του νατρίου μειώθηκε από 7 έως 16%.

Αυτό δείχνει ότι η εκμάθηση της σημασίας της διατροφής μπορεί να υπερνικήσει τον αντίκτυπο της συναισθηματικής διατροφής και της οικονομικής ανασφάλειας που χαρακτήρισε την πρώιμη περίοδο της επιδημίας COVID-19 στην Κίνα.

Ο Lopez λέει ότι αυτά τα ευρήματα δείχνουν πώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορούν να χρησιμοποιήσουν τακτικές μάθησης για να βελτιώσουν την επίγνωση των ατόμων για πιο μόνιμες προληπτικές συμπεριφορές υγείας, οδηγώντας σε μια πιο υγιή κοινωνία συνολικά.

«Οι μακροπρόθεσμες θετικές επιπτώσεις στην υγεία από την υιοθέτηση προληπτικών συμπεριφορών υγείας μπορεί να μετριάσουν τον αρνητικό αντίκτυπο των σοκ στην υγεία σε μια κοινωνία και είναι πιθανό να επιβιώσουν περισσότερο από την ίδια την πανδημία», λέει ο Lopez.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης σχετικά με την επιβίωση του SARS-COV-2 σε τρόφιμα

Γιατί ο ιός επιβιώνει σε ζαμπόν και τυρί τσένταρ και όχι σε μήλα ελιές και σφολιάτες.

Διοξείδιο του τιτανίου: Η ΕΕ και ο ΕΦΕΤ ξεκαθάρισαν στο cibum τι ισχύει μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου

Τι έχουν να πουν εκπρόσωποι της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και εκπρόσωπος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα σύγχυση που επέφερε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αναιρέσει την κατάταξη του διοξειδίου του τιτανίου ως καρκινογόνου ουσίας;

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα