Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστιατόρια: Οι νέες τάσεις στα μενού για το 2022

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕστιατόρια: Οι νέες τάσεις στα μενού για το 2022
spot_img

Όσοι αγαπούν να απολαμβάνουν το φαγητό εκτός σπιτιού, σε εστιατόριο, μπορούν να ελπίζουν ότι η υγεία θα βρεθεί στο επίκεντρο στα μενού των εστιατορίων το 2022. Η Εθνική Ένωση Εστιατορίων δημοσίευσε την ετήσια πρόβλεψή της για το What’s Hot Culinary Forecast, η οποία προσφέρει λεπτομερή ματιά στα θέματα, τις τάσεις και τα προϊόντα που αναμένεται να μπουν στα μενού το επόμενο έτος σε μια ποικιλία κατηγοριών, όπως περιστάσεις ημέρας, κατηγορίες μενού, ποτά, γεύσεις, παγκόσμιες εμπνεύσεις, τάσεις συσκευασίας και μακρο-τάσεις της βιομηχανίας.  

Μετά την αύξηση της ζήτησης για comfort food κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, οι καταναλωτές επικεντρώνονται εκ νέου σε επιλογές που είναι καλύτερες για την υγεία, σε τρόφιμα που πιστεύεται ότι έχουν ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και σε σάντουιτς με βάση τα φυτά, τα οποία αποτελούν τρεις από τις 10 κορυφαίες τάσεις για το 2022. Οι πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στα μενού ενώ και οι λιγότερο ακριβές πηγές πρωτεΐνης, όπως πχ οι μηροί αντί για τα φτερά, θα έχουν μεγαλύτερη παρουσία το επόμενο έτος.

Η βιωσιμότητα θα συνεχίσει να επηρεάζει τα μενού και τον τρόπο με τον οποίο τα εστιατόρια λαμβάνουν αποφάσεις σε όλους τους τομείς. Από τις επαναχρησιμοποιήσιμες και ανακυκλώσιμες συσκευασίες έως τις επιλογές μηδενικών απορριμμάτων, τα εστιατόρια συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα σε βιώσιμες πρωτοβουλίες. Καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να χρησιμοποιούν επιλογές εκτός εμπορικού καταστήματος (delivery), τα εστιατόρια προσπαθούν να μεταφράσουν την εμπειρία του δείπνου με προσεγμένη συσκευασία που διατηρεί την ποιότητα του φαγητού και τη θερμοκρασία και σέβεται το περιβάλλον.

“Επιπλέον της επιστροφής σε φαγητά με εστίαση στην υγεία και πιο φιλικές προς το περιβάλλον και βελτιωμένες συσκευασίες για τα πακέτα που όλα έχουν υψηλή βαθμολογία στις κορυφαίες τάσεις, περιμένουμε από τους χειριστές να κοιτάξουν τα μενού τους για ευκαιρίες μεταμόρφωσης”, είπε. Hudson Riehle, ανώτερος αντιπρόεδρος Έρευνας για την Ένωση. «Επίσης, με τη δημοτικότητα των κοκτέιλ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα εστιατόρια θα προσπαθήσουν να επεκτείνουν τις επιλογές τόσο των αλκοολούχων όσο και των μη αλκοολούχων ποτών.»

Τα μενού θα γίνουν πιο εκλεπτυσμένα και βελτιωμένα μέσα στο επόμενο έτος, ενώ οι σεφ αναμένουν επιδόρπια με αλκοόλ, προϊόντα παγκόσμιας έμπνευσης, ακόμη και πολυτελή πατατάκια.

Η έρευνα What’s Hot πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2021. Περισσότεροι από 350 επαγγελματίες σεφ της Αμερικανικής Μαγειρικής Ομοσπονδίας βαθμολόγησαν 109 τρόφιμα και γαστρονομικές έννοιες που συγκεντρώθηκαν από ειδικούς της Ένωσης και το Τμήμα Έρευνας & Insights του Μενού της Technomic. Κατεβάστε την πλήρη έκθεση εδώ(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Σχετικά με την Εθνική Ένωση Εστιατορίων Η Εθνική Ένωση Εστιατορίων

ιδρύθηκε το 1919 και είναι η κορυφαία επιχειρηματική ένωση για τη βιομηχανία εστιατορίων, η οποία περιλαμβάνει 1 εκατομμύριο καταστήματα εστιατορίων και υπηρεσιών εστίασης και εργατικό δυναμικό 15,6 εκατομμυρίων υπαλλήλων. Εκπροσωπούμε τη βιομηχανία στην Ουάσιγκτον, DC και υποστηρίζουμε εκ μέρους της. Χορηγούμε τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση του κλάδου ( National Restaurant Association Show(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)) κορυφαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης για την ασφάλεια των τροφίμων ( ServSafe(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)) μοναδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για την οικοδόμηση σταδιοδρομίας (το ProStart του NRAEF). Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το Restaurant.org και βρείτε μας στο Twitter @WeRRestaurants(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)και YouTube(Ανοίγει σε νέο παράθυρο).

Πηγή: national restaurant association

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο