Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιδιοκτήτρια εστιατορίου σέρβιρε τρόφιμα που είχαν ανακληθεί ενώ είχε προσκομίσει στις αρχές ντοκουμέντα καταστροφής τους!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΙδιοκτήτρια εστιατορίου σέρβιρε τρόφιμα που είχαν ανακληθεί ενώ είχε προσκομίσει στις αρχές ντοκουμέντα καταστροφής τους!
spot_img

Εις βάρος της ασκήθηκε δίωξη και της επεβλήθη τσουχτερό πρόστιμο

Μία ιδιοκτήτρια εστιατορίου στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας καταδικάστηκε σε κατ’ οίκον κράτηση και πρόστιμο 20.000 δολαρίων επειδή πούλησε τρόφιμα που είχαν ανακληθεί.

- Advertisement -

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Samurai Bowl, Xinchen Liu, ομολόγησε την ενοχή του για εμπορία τροφίμων που υπόκεινται σε ανάκληση λόγω μη ασφαλών επιπέδων βακτηριδίου σταφυλόκοκκου χρυσίζοντα (s. aureus) που βρέθηκαν σε ορισμένα κατεψυγμένα γεύματα.

Τα βακτήρια εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια δοκιμών ρουτίνας στο Samurai Bowl.

Η Liu καταδικάστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Christchurch την Τρίτη, 8 Απριλίου, μετά από δίωξη από το NZFS.

«Τα βακτήρια που βρίσκονται στα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, έμετο, κράμπες στο στομάχι και διάρροια», δήλωσε η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του τμήματος του Υπουργείου Πρωτογενούς Βιομηχανίας της Νέας Ζηλανδίας (Ministry for Primary Industries – MPI), που είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια τροφίμων, υγιεινή, πιστοποίηση εξαγωγών (NZFS), Τζένι Μπίσοπ.

Η ανακάλυψη βακτηρίων οδήγησε στην ανάκληση, την 1η Ιουνίου 2019, όλων των κατεψυγμένων γευμάτων ramen Samurai Bowl που παρασκευάστηκαν από τότε που η Liu είχε αναλάβει την επιχείρηση. Η Liu επιβεβαίωσε ότι η ανάκληση είχε προχωρήσει, παρέχοντας αποδεικτικές φωτογραφίες στους αξιωματικούς ασφάλειας τροφίμων και η ανάκληση έκλεισε τον Αύγουστο του 2019 από το NZFS.

Αλλά αντί να επιστρέψει το ανακληθέν φαγητό, η Λιου το κατέψυξε και το ξανασέρβιρε!!!

«Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν το σωστό, αλλά η κυρία Liu δεν έκανε όπως ισχυρίστηκε και φύλαξε τα γεύματα σε καταψύκτες. Μερικά από αυτά ξεπαγώθηκαν και τέθηκαν στη διάθεση του προσωπικού. Σούπα Miso και κρέας από ανακαλούμενα γεύματα σερβίρονταν επίσης στους πελάτες στο εστιατόριό της. Αυτή ήταν σκόπιμη και απερίσκεπτη συμπεριφορά και οι ενέργειες της κας Liu είχαν τη δυνατότητα να προκαλέσουν ασθένεια και κίνδυνο για την υγεία ορισμένων πελατών», λέει η Bishop.

Στην Liu επιβλήθηκε κράτηση έξι μηνών κατ’ οίκον για την κατηγορία της ασφάλειας των τροφίμων και για ένα θέμα που αφορούσε την απασχόληση παράνομων μεταναστών στο κατάστημά της.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα