Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
27.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μέλι διαρκεί δεκαετίες χωρίς να χαλάει και να κρυσταλλώνει αν το αποθηκεύσετε σε αυτό το σημείο

ΑρχικήΟικιακάΤο μέλι διαρκεί δεκαετίες χωρίς να χαλάει και να κρυσταλλώνει αν το αποθηκεύσετε σε αυτό το σημείο
spot_img

Το μέλι δεν χαλάει, αλλά μπορεί να χάσει το άρωμα και τη γεύση του και επίσης τείνει να σκουραίνει ή να κρυσταλλώνει εάν δεν αποθηκευτεί σωστά

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα πράγματα για το μέλι είναι ότι δεν χαλάει ποτέ. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, το μέλι μπορεί να υποστεί φυσικές και χημικές αλλαγές, να χάσει το άρωμα και τη γεύση του και συχνά να γίνει πιο σκούρο ή να κρυσταλλώσει. Στα βάζα μελιού συνήθως αναγράφεται ημερομηνία λήξεως μετά από δύο χρόνια.

Αλλά όταν αποθηκεύεται σωστά, το μέλι μπορεί να διατηρήσει την ποιότητά του για πολύ περισσότερο. Ο Frank Mortimer, κύριος μελισσοκόμος από το Πανεπιστήμιο Cornell και συγγραφέας του βιβλίου Bee People And The Bugs They Love, υποστηρίζει ότι «το μέλι είναι η μόνη τροφή που δεν χαλάει ποτέ και είναι πάντα ασφαλές για κατανάλωση».

Η Beekeeper Dawn Combs προτείνει ότι το ιδανικό μέρος για να διατηρήσετε το μέλι σας είναι κάπου ζεστά και σκοτεινά, όπως ένα ντουλάπι κοντά στο φούρνο. Η αποθήκευση μελιού σε ένα τέτοιο σημείο είναι εξαιρετική, καθώς μιμείται τις συνθήκες μιας κυψέλης, καθιστώντας το λιγότερο επιρρεπές σε κρυστάλλωση.

Εάν το μέλι σας κρυσταλλώσει, μπορείτε εύκολα να το επαναφέρετε σε υγρή μορφή ζεσταίνοντας το βάζο σε ένα μπολ με ζεστό (αλλά όχι βραστό) νερό.

Εκτός από την επιλογή του σωστού σημείου, είναι σημαντικό να αποθηκεύετε το μέλι σε ένα γυάλινο βάζο για να εμποδίσετε τη ζάχαρη να απορροφήσει την υγρασία από τον αέρα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάπτυξη μαγιάς. Το πλαστικό είναι γνωστό ότι είναι διαπερατό από υδρατμούς, αέρια και οσμές.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Θάνατοι μωρών από βρεφικό γάλα: Ευρήματα μελέτης για την παγκόσμια επιμονή του παθογόνου Cronobacter sakazakii

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ βρίσκουν γενετικές ενδείξεις για την παγκόσμια επιμονή του παθογόνου του βρεφικού γάλακτος

Καλλυντικά: Σοβαρός κίνδυνος από τις απομιμήσεις – Συναγερμός για τοξικές ουσίες, βαρέα μέταλλα και παθογόνα

Εκτός από τον κίνδυνο αλλεργίας, τα προϊόντα κακής ποιότητα» μπορεί να περιέχουν «τοξικές» ουσίες, είτε απαγορευμένες είτε πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, παθογόνα και βαρέα μέταλλα - Χωρίς φίλτρα προστασίας τα αντηλιακά

Ελλάδα: Η McDonald’s κατήγγειλε τα KFC στο ΣΕΕ και δικαιώθηκε πανηγυρικά

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣΕΕ η διαφήμιση των KFC, περιέχει δήλωση μοναδικότητας και υπεροχής που δεν τεκμηριώνεται, στοχεύει ευθέως στα Nuggets της McDonald's, μπορεί να οδηγήσει σε παραπλάνηση και σε απαξιωτικά συμπεράσματα για τα McDonald’s και να λειτουργήσει δυσφημιστικά για τον ανταγωνισμό
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα