ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΚαταγγελία για χρέωση κουβέρ σε μεζεδοπωλείο της Αρεόπολης - Πρόστιμο από την...

Καταγγελία για χρέωση κουβέρ σε μεζεδοπωλείο της Αρεόπολης – Πρόστιμο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

1 λεπτά ανάγνωσης

Μετά από έγγραφη καταγγελία Επιθεωρητές της Π.Ε. Λακωνίας έκαναν έλεγχο σε μεζεδοπωλείο για να διαπιστώσουν εάν χρεώνει τα κουβέρ.

Επιθεωρητές της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, έκαναν έλεγχο σε Μεζεδοπωλείο στην Αρεόπολη κατόπιν καταγγελίας πελάτη. Σύμφωνα με την καταγγελία το μεζεδοπωλείο χρέωνε τα κουβέρ κατά παράβαση των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ. Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι όντως “υπήρξε χρέωση επιπλέον ποσού που αφορούσε υπηρεσίες ΚΟΥΒΕΡ, το οποίο χρεώθηκε χωρίς τη συναίνεση του πελάτη”. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 500€.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ. 5 της Απόφασης 91354/2017, τα καταστήματα μαζικής εστίασης, δεν επιτρέπεται να χρεώνουν στην πελατεία τους αξία που αφορά σε «ΚΟΥΒΕΡ» (π.χ. σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες κ.λπ.). Επίσης κανένα προϊόν (όπως π.χ. εμφιαλωμένο νερό, ψωμί) δεν προσφέρεται και χρεώνεται χωρίς προηγούμενη συναίνεση του καταναλωτή. Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο πεντακοσίων ευρώ (500€).

Η περίληψη επιβολής προστίμου όπως ανακοινώθηκε στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.