Δευτέρα, 7 Απριλίου, 2025
15.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Mαρακές: Γυναίκες σεφ στο επίκεντρο του ρεστοράν Sahbi Sahbi 

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςMαρακές: Γυναίκες σεφ στο επίκεντρο του ρεστοράν Sahbi Sahbi 
spot_img

Μαροκινά πιάτα με συνταγές των Dadas, μαγειρισσών του Μαρόκου που προφορικά περνούν την τέχνη τους στις επόμενες γενιές.

Τη μαροκινή κουζίνα και τη γυναικεία μαγειρική εξυμνούν τα εσωτερικά του ρεστοράν Sahbi Sahbi στο Μαρακές, τα οποία σχεδίασε το γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Studio KO. Το Sahbi Sahbi, σημαίνει «αδελφή ψυχή» στα Darija – αραβικά που μιλιούνται στο Μαρόκο – και βρίσκεται στη συνοικία Guéliz του Μαρακές. «Το Sahbi Sahbi είναι ένας επανεφευρημένος φόρος τιμής στη μαροκινή τεχνουργία. Είναι μια συμβίωση μοντέρνου και παράδοσης, ιαπωνικής παράδοσης όσον αφορά το ξύλο και τις λεπτομέρειες αφενός και αφετέρου, μαροκινών μοτίβων και υλικών» είπαν, μιλώντας στο Dezeen, οι αρχιτέκτονες.

- Advertisement -

Το μενού είναι παραδοσιακά μαροκινά πιάτα με συνταγές των Dadas, μαγειρισσών του Μαρόκου που προφορικά περνούν την τέχνη τους στις επόμενες γενιές. «Στο Μαρόκο, η κουζίνα είναι συνήθως ένα μέρος όλο μυστικοπάθεια, η κρυμμένη επικράτεια των Dadas, γυναικών που παραδίδουν συνταγές από τη μια γενιά στη επόμενη» εξήγησαν από το Studio KO. «Είναι ακριβώς με αυτή την πρόθεση, να μοιραστεί και να μεταδοθεί γνώση – μια πρόθεση εμφανής ακόμη και στη διάταξη του ρεστοράν -, που καλωσορίζονται οι επισκέπτες στο Sahbi Sahbi» πρόσθεσαν.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: Ο ΕΦΕΤ κατέσχεσε 3,4 τόνους εμφιαλωμένα νερά!

Απογοητευτικά τα ευρήματα ελέγχων σε ελληνικά εστιατόρια - Σχεδόν μία στις 10 επιχειρήσεις τροφίμων είναι "Μη συμμορφούμενες" - Στο 16% του ελαιολάδου διαπιστώθηκε απάτη - Εντυπωσιακή αύξηση της νοθείας σε ελληνικά τρόφιμα

Ποιο γάλα έχει τα περισσότερα μικροπλαστικά – Εργαστηριακή ανάλυση σε δημοφιλείς μάρκες

Ευρήματα μελέτης για τα επίπεδα ινώδους μικροπλαστικού σε επώνυμα δείγματα γάλακτος

cibum.gr: 1.500.000 μοναδικοί χρήστες τον Μάρτιο

Το κορυφαίο ελληνικό site για θέματα ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων τον Μάρτιο είχε 7.300.000 μοναδικές προβολές σελίδας και 1.500.000 μοναδικούς χρήστες... Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα