Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Mαρακές: Γυναίκες σεφ στο επίκεντρο του ρεστοράν Sahbi Sahbi 

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςMαρακές: Γυναίκες σεφ στο επίκεντρο του ρεστοράν Sahbi Sahbi 
spot_img

Μαροκινά πιάτα με συνταγές των Dadas, μαγειρισσών του Μαρόκου που προφορικά περνούν την τέχνη τους στις επόμενες γενιές.

Τη μαροκινή κουζίνα και τη γυναικεία μαγειρική εξυμνούν τα εσωτερικά του ρεστοράν Sahbi Sahbi στο Μαρακές, τα οποία σχεδίασε το γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Studio KO. Το Sahbi Sahbi, σημαίνει «αδελφή ψυχή» στα Darija – αραβικά που μιλιούνται στο Μαρόκο – και βρίσκεται στη συνοικία Guéliz του Μαρακές. «Το Sahbi Sahbi είναι ένας επανεφευρημένος φόρος τιμής στη μαροκινή τεχνουργία. Είναι μια συμβίωση μοντέρνου και παράδοσης, ιαπωνικής παράδοσης όσον αφορά το ξύλο και τις λεπτομέρειες αφενός και αφετέρου, μαροκινών μοτίβων και υλικών» είπαν, μιλώντας στο Dezeen, οι αρχιτέκτονες.

Το μενού είναι παραδοσιακά μαροκινά πιάτα με συνταγές των Dadas, μαγειρισσών του Μαρόκου που προφορικά περνούν την τέχνη τους στις επόμενες γενιές. «Στο Μαρόκο, η κουζίνα είναι συνήθως ένα μέρος όλο μυστικοπάθεια, η κρυμμένη επικράτεια των Dadas, γυναικών που παραδίδουν συνταγές από τη μια γενιά στη επόμενη» εξήγησαν από το Studio KO. «Είναι ακριβώς με αυτή την πρόθεση, να μοιραστεί και να μεταδοθεί γνώση – μια πρόθεση εμφανής ακόμη και στη διάταξη του ρεστοράν -, που καλωσορίζονται οι επισκέπτες στο Sahbi Sahbi» πρόσθεσαν.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο