Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποια εστιατόρια προτείνει ο Independent για καλό φαγητό στην Πελοπόννησο

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠοια εστιατόρια προτείνει ο Independent για καλό φαγητό στην Πελοπόννησο
spot_img

Τα καλύτερα εστιατόρια με παραδοσιακά πιάτα στην Πελοπόννησο σύμφωνα με τον Independent.

Σε ένα εκτενές άρθρο η Clare Hargreaves στο FOODIE TRIPS του Independent, εκθειάζει την γαστρονομία της Πελοποννήσου προετοιμάζοντας ταυτόχρονα τους αναγνώστες να μην «περιμένουν αστέρια Michelin ή εξωτικά υλικά» αφού το φαγητό στην ελληνική αυτή χερσόνησο είναι καθαρά οικογενειακή υπόθεση. Την υπέροχη γεύση του τραγανού χοιρινού, των σπιτικών ζυμαρικών με βότανα και αυγά (μερικά μόνο από τα γαστρονομικά διαμάντια) εμπλουτίζεται από το παραδοσιακό περιβάλλον της παλιάς πλατείας ενός χωριού.

Ακολουθούν τα πιο νόστιμα φαγητά σε επιλεγμένες ταβέρνες της Πελοποννήσου, σύμφωνα με το βρετανικό μέσο ενημέρωσης:

«Thiasos» στην Καλαμάτα, για τραγανή γουρουνοπούλα με φάβα, μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι και κρεατόπιτα από ζύμη ολικής αλέσεως

«Ματούλα» στη Μονεμβασιά για κολοκυθοκεφτέδες, γεμιστές μελιτζάνες και παρθένες φρέσκες σαλάτες. Η σπεσιαλιτέ του όμως είναι τα σαΐθια (τυλίγματα σπανακιού)

«Σοφός» στη Νεμέα για κοτόπουλο με τραχανά, καγιανά και χόρτα στιφάδο με άνιθο και φέτα και για γλυκό πανακότα με σιρόπι σταφυλιού

«Ζέρζοβα» στη Δημητσάνα για άγρια μανιτάρια, αγριογούρουνο, σε σάλτσα κονιάκ, γεμιστές μελιτζάνες με φέτα και αρνί με δενδρολίβανο

«Αρκαδιανή» στη Μεγαλόπολη που συνδυάζει  μια σχολή μαγειρικής, ένα ντελικατέσεν που πουλάει σπιτικά παραδοσιακά προϊόντα, ένα μουσείο βιβλίων και εργαλείων μαγειρικής και ένα εστιατόριο 

«Mama’s Flavors» στην Καλαμάτα. Η Μαρία Μοναστηριώτη Ελληνίδες (ή Mamas) διοργανώνει μαθήματα μαγειρικής και γευσιγνωσίες κρασιού στα ορεινά χωριά της περιοχής, δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τις γαστρονομικές σπεσιαλιτέ της πόλης, από τις περίφημες μαύρες ελιές και το λάδι μέχρι το μέλι ελάτης.

«Άρκτος» στην Καρύταινα για ψητό αρνί με πατάτες ή ντολμαδάκια με κιμά ή κέικ καρύδα με μέλι.

Πηγή: https://www.independent.co.uk/travel/europe/greece/greek-food-tour-peloponnese-b2470431.html

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα