Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο σε γνωστή ταβέρνα της Αλεξανδρούπολης

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο σε γνωστή ταβέρνα της Αλεξανδρούπολης
spot_img

Παράβαση των Κανόνων Διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών από εστιατόριο στην Αλεξανδρούπολη.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου ύψους 1.000 ευρώ σε γνωστή ταβέρνα της Αλεξανδρούπολης. Ο έλεγχος των επιθεωρητών έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου και διαπιστώθηκε ότι δεν αναγραφόταν στον τιμοκατάλογο η ένδειξη «κατεψυγμένο» για τα πωλούμενα προϊόντα α) ΣΑΡΔΕΛΑ και β) ΓΥΡΟΣ (κοτόπουλο / χοιρινό) που βρέθηκαν στους καταψύκτες της επιχείρησης, κατά παράβαση του άρθρου 71, παρ. 3Β της ΥΑ 91354/2017 (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) σε συνδυασμό με τον Ν. 4177/2013.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο στους τιμοκαταλόγους των καταστημάτων εστίασης πρέπει να αναγράφονται απαραίτητα οι ακόλουθες ενδείξεις είτε μεμονωμένα, είτε κατά ομάδες φαγητών γλυκών ποτών, με τρόπο που να γίνεται αντιληπτή η διάκριση αυτή στον καταναλωτή:

Α. Το είδος των ελαίων και η χρήση τους.

Β. «Κατεψυγμένο» κατά περίπτωση.

Γ. «Προμαγειρευμένο» ή «Προτηγανισμένο», κατά περίπτωση.

Η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στο επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα