Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο σε γνωστή ταβέρνα της Αλεξανδρούπολης

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο σε γνωστή ταβέρνα της Αλεξανδρούπολης
spot_img

Παράβαση των Κανόνων Διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών από εστιατόριο στην Αλεξανδρούπολη.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου ύψους 1.000 ευρώ σε γνωστή ταβέρνα της Αλεξανδρούπολης. Ο έλεγχος των επιθεωρητών έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου και διαπιστώθηκε ότι δεν αναγραφόταν στον τιμοκατάλογο η ένδειξη «κατεψυγμένο» για τα πωλούμενα προϊόντα α) ΣΑΡΔΕΛΑ και β) ΓΥΡΟΣ (κοτόπουλο / χοιρινό) που βρέθηκαν στους καταψύκτες της επιχείρησης, κατά παράβαση του άρθρου 71, παρ. 3Β της ΥΑ 91354/2017 (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) σε συνδυασμό με τον Ν. 4177/2013.

Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο στους τιμοκαταλόγους των καταστημάτων εστίασης πρέπει να αναγράφονται απαραίτητα οι ακόλουθες ενδείξεις είτε μεμονωμένα, είτε κατά ομάδες φαγητών γλυκών ποτών, με τρόπο που να γίνεται αντιληπτή η διάκριση αυτή στον καταναλωτή:

Α. Το είδος των ελαίων και η χρήση τους.

Β. «Κατεψυγμένο» κατά περίπτωση.

Γ. «Προμαγειρευμένο» ή «Προτηγανισμένο», κατά περίπτωση.

Η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στο επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο