Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το φαγητό ως μέσο επικοινωνίας σε πρόγραμμα που υλοποιεί η ΑΡΣΙΣ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΤο φαγητό ως μέσο επικοινωνίας σε πρόγραμμα που υλοποιεί η ΑΡΣΙΣ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
spot_img

Ως δίαυλος επικοινωνίας λειτουργεί η προετοιμασία του φαγητού αλλά και το τραπέζι που στρώνεται στη συνέχεια, σε όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Face to Face», που υλοποιεί η ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

   Συγκεκριμένα, η Ομάδα Μαγειρικής που λειτουργεί το πλαίσιο του προγράμματος, συγκεντρώνεται μία φορά την εβδομάδα στην κουζίνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας της ΑΡΣΙΣ, στη Μοναστηρίου 12, και ετοιμάζει το μεσημεριανό της φαγητό.

   Η Ομάδα απαρτίζεται από ανθρώπους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και είναι άνεργοι, άστεγοι, πρώην χρήστες και γενικότερα άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και αντιμετωπίζουν μακροχρόνιες ασθένειες.

   «Κάθε Πέμπτη μεσημέρι μαζευόμαστε και μαγειρεύουμε, με το φαγητό να αποτελεί πολύτιμο μέσο επικοινωνίας, ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών. Στη συνέχεια, καθόμαστε να φάμε όλοι μαζί», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εργαζόμενη του προγράμματος «Face to Face» Νένα Λιόντα.

   Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ, από την 1η Απριλίου που άρχισε το πρόγραμμα «Face to Face», μέχρι τις 30 Ιουνίου, συμμετείχαν 89 άνθρωποι από 18 έως 73 ετών, από τους οποίους οι 40 είναι άντρες και οι 49 γυναίκες, με καταγωγή από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, τη Συρία, την Αλβανία και την Νιγηρία.

   Οι περισσότεροι απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία της ΑΡΣΙΣ, αναζητώντας ενημέρωση για το πρόγραμμα, υπηρεσίες συνηγορίας, υποστήριξη σε διαδικασίες για την έκδοση δημόσιων εγγράφων, επιδομάτων, ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη.

   Εκτός από την Ομάδα Μαγειρικής λειτουργούν και άλλες ομάδες («Φροντίζω τον εαυτό μου», «ΣΙΝΕ – feel», ομάδα Μουσικής), Εργαστήρια σε συγκεκριμένα πεδία κατάρτισης και χρονικής διάρκεια (εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, μακιγιάζ, κατασκευών), ενώ πρόκειται να αρχίσουν Ομάδες Ανάγνωσης και Δημιουργικής Γραφής.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο