Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
32.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρετανία: 29.000€ πρόστιμο σε εστιατόριο για μουχλιασμένα/ληγμένα τρόφιμα και βρώμικη κουζίνα

ΑρχικήΝέαΒρετανία: 29.000€ πρόστιμο σε εστιατόριο για μουχλιασμένα/ληγμένα τρόφιμα και βρώμικη κουζίνα
spot_img

Υψηλό πρόστιμο καθώς και προσωρινό κλείσιμο της επιχείρησης.

      Βαρύτατες υγειονομικές παραβάσεις σε ιταλικό εστιατόριο στην πόλη της Αγγλίας, Newquay, οδήγησαν στην επιβολή προστίμου ύψους, περισσότερων από 25.000£ (29.000€) για τους ιδιοκτήτες καθώς και προσωρινό κλείσιμο της επιχείρησης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Οι επιθεωρήσεις στο εστιατόριο φέρεται να βρήκαν στις εγκαταστάσεις μουχλιασμένα τρόφιμα που είχαν περάσει την ημερομηνία λήξεως. Οι χώροι δεν ήταν επαρκώς προστατευμένοι από τα παράσιτα, ο εξοπλισμός και οι χώροι του παρασκευαστηρίου ήταν βρώμικοι, ενώ παράλληλα παρατηρήθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις σκουπιδιών, λίπους και βρωμιάς στην πίσω αυλή.

   Ο Maximo Grande-Vargas, ηλικίας 55 ετών, και η GSDE Ltd, ιδιοκτήτες του ιταλικού εστιατορίου Terraza, ομολόγησαν την ενοχή τους για έξι αδικήματα σχετικά με την υγιεινή των τροφίμων σε ακρόαση στο Bodmin Magistrates Court, περίπου πριν δέκα μέρες. Τα αδικήματα περιελάμβαναν μη συμμόρφωση σε τρεις Ειδοποιήσεις Βελτίωσης Υγιεινής Τροφίμων. Τα ζητήματα που εντοπίστηκαν περιελάμβαναν την αποτυχία εφαρμογής κατάλληλων διαδικασιών για τον έλεγχο των παρασίτων, τη διάθεση στην αγορά τροφίμων που δεν ήταν ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση και τη μη διατήρηση ενός αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων.

    Το δικαστήριο άκουσε ότι αξιωματικοί από την Εμπορική Ομάδα Τροφίμων και Ασφάλειας του Συμβουλίου της Κορνουάλης είχαν επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις πολλές φορές το 2022 και το 2023, είχαν παράσχει συμβουλές για να βοηθήσουν στη συμμόρφωση, αλλά τα πρότυπα δεν βελτιώθηκαν. Κατά την τελευταία επιθεώρηση, οι εγκαταστάσεις έλαβαν βαθμολογία 1 στα 5, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Αξιολόγησης για την Υγιεινή Τροφίμων.

    Ο Nick Kelly, Διευθυντής Τροφίμων και Ασφάλειας του Συμβουλίου της Κορνουάλης, δήλωσε: «Οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των τροφίμων προσπαθούν πάντα να συνεργάζονται με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ανεπίσημα, συμβουλεύοντας και σηματοδοτώντας όπου χρειάζεται για να διασφαλίσουν ότι συμμορφώνονται με το νόμο». «Παρά την παύση ορισμένων επιθεωρήσεων ως αποτέλεσμα του COVID, τώρα προλαβαίνουμε με αυτές τις επιθεωρήσεις τηρώντας το Σχέδιο Ανάκαμψης Covid του Οργανισμού Προτύπων Τροφίμων. Δυστυχώς, βρίσκουμε επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται τώρα, που συμμορφώνονταν πριν από τον COVID”.

   Ο Cllr Martyn Alvey, κάτοχος χαρτοφυλακίου του Συμβουλίου της Κορνουάλης για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή, δήλωσε: «Κάθε χρόνο, τα στελέχη του Συμβουλίου συνεργάζονται με χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Κορνουάλη για να τις βοηθήσουν να κατανοήσουν και να ανταποκριθούν στις κανονιστικές απαιτήσεις. «Ενώ η πλειονότητα των επιχειρήσεων της Κορνουάλης συνεργάζονται και συμμορφώνονται, δεν θα διστάσουμε να λάβουμε περαιτέρω μέτρα εναντίον εκείνων που αρνούνται να συνεργαστούν μαζί μας για να προστατεύσουμε την ασφάλεια των πελατών τους».

    Ο Grande Vargas καταδικάστηκε να πληρώσει έξοδα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους £7195, ενώ στη Limited Company επιβλήθηκε πρόστιμο £6000 και καταδικάστηκε να πληρώσει τα έξοδα του συμβουλίου ύψους £10.000 και ένα πρόσθετο τέλος για θύματα θύμα £2000. Το Συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι η επιχείρηση είναι επί του παρόντος κλειστή για το χειμώνα, αλλά πρόκειται να ανοίξει ξανά την άνοιξη, οπότε και θα ελεγχθεί εκ νέου.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί τα πεπόνια προκαλούν τόσες πολλές και θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις

Γιατί οι παθογόνοι μικροοργανισμοί παραμένουν περισσότερο στο πεπόνι σε σύγκριση με άλλα φρούτα.

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα