Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ξενοδοχεία: Μέση τιμή και πληρότητα το τρίμηνο Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΞενοδοχεία: Μέση τιμή και πληρότητα το τρίμηνο Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου
spot_img

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) έχει αναθέσει στο ΙΤΕΠ την διενέργεια μιας εβδομαδιαίας έρευνας πάνελ αποκλειστικά για τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας ορεινού και πόλεων, για την αποτύπωση των βασικών παραμέτρων μέσης τιμής και πληρότητας σε αυτό το τμήμα του ξενοδοχειακού κλάδου.

Τα έως τώρα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Στο τρίμηνο από 1 Δεκεμβρίου 2021 έως 28 Φεβρουαρίου 2022, που αποτελεί και την υψηλότερη περίοδο από πλευράς κίνησης για τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου, ήταν ανοιχτό το 79,3% των ξενοδοχείων, ενώ 1 στα 5 δεν λειτούργησε, επιλέγοντας να παραμείνουν κλειστά.

Η μέση πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία ήταν 28,2%, που με αναγωγή στο σύνολο των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας, γίνεται 21,3%.

Τα ελληνικά ξενοδοχεία στο τρίμηνο Δεκεμβρίου 2021 – Φεβρουαρίου 2022, λειτούργησαν με μέση πληρότητα 28,2% και μέση τιμή διάθεσης δίκλινου δωματίου 48 ευρώ,

Πιο αναλυτικά, τα ποσοστά ανοιχτών ξενοδοχείων ανά μήνα, έχουν ως εξής:

  • Δεκέμβριος 2021: 80,7%
  • Ιανουάριος 2022: 79,2%
  • Φεβρουάριος 2022: 78,1%

Οι πληρότητες στα ανοιχτά ξενοδοχεία και με αναγωγή στο σύνολο, έχουν ως ακολούθως:

  • Δεκέμβριος 2021: 31,8% – 24,8% (ανοιχτά – σύνολο)
  • Ιανουάριος 2022: 22,7% – 16,3%
  • Φεβρουάριος 2022: 30% – 22,7%

Η εξέλιξη της μέσης τιμής για ένα δίκλινο δωμάτιο, σύμφωνα με την έρευνα, έχει ως εξής:

  • Δεκέμβριος 2021: 53 ευρώ
  • Ιανουάριος 2022: 45 ευρώ
  • Φεβρουάριος 2022: 47 ευρώ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο