Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ξενοδοχεία: Μέση τιμή και πληρότητα το τρίμηνο Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΞενοδοχεία: Μέση τιμή και πληρότητα το τρίμηνο Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου
spot_img

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) έχει αναθέσει στο ΙΤΕΠ την διενέργεια μιας εβδομαδιαίας έρευνας πάνελ αποκλειστικά για τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας ορεινού και πόλεων, για την αποτύπωση των βασικών παραμέτρων μέσης τιμής και πληρότητας σε αυτό το τμήμα του ξενοδοχειακού κλάδου.

Τα έως τώρα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Στο τρίμηνο από 1 Δεκεμβρίου 2021 έως 28 Φεβρουαρίου 2022, που αποτελεί και την υψηλότερη περίοδο από πλευράς κίνησης για τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου, ήταν ανοιχτό το 79,3% των ξενοδοχείων, ενώ 1 στα 5 δεν λειτούργησε, επιλέγοντας να παραμείνουν κλειστά.

Η μέση πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία ήταν 28,2%, που με αναγωγή στο σύνολο των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας, γίνεται 21,3%.

Τα ελληνικά ξενοδοχεία στο τρίμηνο Δεκεμβρίου 2021 – Φεβρουαρίου 2022, λειτούργησαν με μέση πληρότητα 28,2% και μέση τιμή διάθεσης δίκλινου δωματίου 48 ευρώ,

Πιο αναλυτικά, τα ποσοστά ανοιχτών ξενοδοχείων ανά μήνα, έχουν ως εξής:

  • Δεκέμβριος 2021: 80,7%
  • Ιανουάριος 2022: 79,2%
  • Φεβρουάριος 2022: 78,1%

Οι πληρότητες στα ανοιχτά ξενοδοχεία και με αναγωγή στο σύνολο, έχουν ως ακολούθως:

  • Δεκέμβριος 2021: 31,8% – 24,8% (ανοιχτά – σύνολο)
  • Ιανουάριος 2022: 22,7% – 16,3%
  • Φεβρουάριος 2022: 30% – 22,7%

Η εξέλιξη της μέσης τιμής για ένα δίκλινο δωμάτιο, σύμφωνα με την έρευνα, έχει ως εξής:

  • Δεκέμβριος 2021: 53 ευρώ
  • Ιανουάριος 2022: 45 ευρώ
  • Φεβρουάριος 2022: 47 ευρώ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα