Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστιατόριο με Μichelin κλείνει επειδή ο σεφ έχασε τη γεύση του λόγω Covid!

ΑρχικήΝέαΕστιατόριο με Μichelin κλείνει επειδή ο σεφ έχασε τη γεύση του λόγω Covid!
spot_img

Ο σεφ του Sebastians Restaurant with Rooms στη Μεγάλη Βρετανία, Mark Sebastian Fisher, ο οποίος διευθύνει το εστιατόριο για 33 χρόνια, θα κλείσει το μαγαζί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αφού έχασε τη γεύση του λόγω COVID-19.

Το Sebastians Restaurant with Rooms στη Μεγάλη Βρετανία είναι ένα επιτυχημένο εστιατόριο με ενοικιαζόμενα δωμάτια (bed& breakfast), που έχει λάβει ακόμα και έπαινο στον Οδηγό Michelin για το μαγείρεμα με καλής ποιότητας συστατικά.

Ωστόσο, ο σεφ του, Mark Sebastian Fisher, ο οποίος διευθύνει το εστιατόριο για 33 χρόνια, θα κλείσει το μαγαζί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Drinks Business, o Fisher έχασε τη γεύση και την όσφρησή του λόγω του Covid και τώρα βασίζεται σε άλλα μέλη της οικογένειας και του προσωπικού για να κρίνουν τη γεύση των πιάτων. Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένα μέλος της οικογένειάς του που να είναι σε θέση να αναλάβει το εστιατόριο.

Αλλά δεν ήταν μόνο η απώλεια γεύσης του σεφ. Υπήρξαν κι άλλοι παράγοντες στο σύνολο του κλάδου οδήγησαν επίσης στην απόφαση της Fisher να κλείσει το εστιατόριο, με χαρακτηριστικότερο το αυξανόμενο κόστος σε πρώτες ύλες και ενέργεια που αναμένεται να “γονατίσει” τα εστιατόρια αυτόν τον χειμώνα.

Το εστιατόριο έχει πλέον γεμίσει με κρατήσεις μέχρι την τελευταία του μέρα στο τέλος του έτους, μετά την οποία μόνο το bed & breakfast θα είναι ανοιχτό για επαγγελματικούς λόγους.

Περίπου το 80% της γεύσης προέρχεται από το άρωμα και η απώλεια της όσφρησης μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τον ουρανίσκο. Η απώλεια ή η αλλαγή της γεύσης και της όσφρησης κατά τη διάρκεια της μόλυνσης από τον COVID-19 υπολογίζεται πως επηρεάζει περίπου το 50-75% των ανθρώπων.

Κατευθυντήριες γραμμές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων μέτρων, όσοι πάσχουν από απώλεια όσφρησης, η οποία επηρεάζει την αισθητηριακή εμπειρία, να τρώνε δροσερά τρόφιμα ή φαγητά σε θερμοκρασία δωματίου, να δοκιμάζουν ήπια φαγητά όπως ρύζι, βραστές πατάτες και ζυμαρικά ή να προσθέτουν έντονα μπαχαρικά στο φαγητό τους.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα