ΑρχικήΝέαΕτικέτες "αντί-USA" στα σούπερ μάρκετ: Η Μεγάλη Ευρωπαϊκή αλυσίδα που μποϊκοτάρει τα...

Ετικέτες “αντί-USA” στα σούπερ μάρκετ: Η Μεγάλη Ευρωπαϊκή αλυσίδα που μποϊκοτάρει τα αμερικανικά προϊόντα

2 λεπτά ανάγνωσης

Μεγάλη αλυσίδα λιανικής στη Δανία θα προωθήσει επιθετικά τα ευρωπαϊκά προϊόντα, μποϊκοτάροντας τα τρόφιμα προέλευσης ΗΠΑ

Ο εμπορικός πόλεμος που κήρυξε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά της Ευρώπης προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στη Γηραιά Ήπειρο. Ο δανικός όμιλος Salling θα προσθέσει ένα μαύρο αστέρι στις ηλεκτρονικές ετικέτες τιμών για προϊόντα που παρασκευάζονται στην Ευρώπη για να επιτρέψει στους καταναλωτές να τα επιλέξουν έναντι των προϊόντων που κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

- Advertisement -

Η Salling είναι ο μεγαλύτερος όμιλος τροφίμων στη Δανία και ο διαχειριστής των μεγάλων σούπερ μάρκετ Bilka, Fotex και Netto. Εξυπηρετεί 12 εκατομμύρια πελάτες την εβδομάδα και διαθέτει καταστήματα σε τρεις χώρες, καθώς και διαδικτυακά καταστήματα, πολυκαταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια.  Η εταιρεία είπε ότι έχει λάβει αιτήματα από πελάτες που θέλουν να αγοράσουν ευρωπαϊκές μάρκες και όχι τις αντίστοιχες μάρκες στις ΗΠΑ. «Κάνουμε τις αγορές ευκολότερες για τις ευρωπαϊκές μάρκες», έγραψε ο CEO Anders Hagh στην πλατφόρμα δικτύωσης LinkedIn, όπως αναφέρει το economedia.ro.

«Θα συνεχίσουμε να έχουμε μάρκες από όλο τον κόσμο στα ράφια μας και θα είναι πάντα στο χέρι των πελατών να επιλέξουν», πρόσθεσε ο διευθυντής, σημειώνοντας ότι η Salling θα συνεχίσει να πουλά αμερικανικά προϊόντα. Άλλοι λιανοπωλητές στη Δανία έχουν επίσης μειώσει την ποσότητα των αμερικανικών προϊόντων στα ράφια τους.

- Advertisement -

Η απάντηση της ΕΕ στους δασμούς του Τραμπ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την επιβολή δασμών σε ορισμένα αμερικανικά προϊόντα, από την 1η Απριλίου. Η απόφαση των Βρυξελλών είναι μια απάντηση στους δασμούς 25% που επιβλήθηκαν πρόσφατα από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά τα μέτρα που εγκρίθηκαν από την Ευρώπη στοχεύουν στην «προστασία των ευρωπαϊκών εταιρειών, εργαζομένων και καταναλωτών» από τις επιπτώσεις των δασμών που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ, οι οποίοι θα επηρεάσουν τις εξαγωγές της ΕΕ ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτά αντιπροσωπεύουν περίπου το 5% των συνολικών εξαγωγών της ΕΕ προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως αποτέλεσμα, οι Αμερικανοί εισαγωγείς θα πρέπει να πληρώσουν πρόσθετους δασμούς έως και 6 δισ. ευρώ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.