ΑρχικήΝέαΕξαρθρώθηκε συμμορία που έκανε επιθέσεις σε διανομείς φαγητού

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκανε επιθέσεις σε διανομείς φαγητού

3 λεπτά ανάγνωσης

Ήταν ο φόβος και ο τρόμος στις δυτικές συνοικίες της Αττικής

Μια εγκληματική οργάνωση που φέρεται να διέπραττε ληστείες με ιδιαίτερη βία σε βάρος διανομέων φαγητού σε περιοχές της δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε έπειτα από αστυνομική επιχείρηση. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη έξι ατόμων, τα οποία κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και για σειρά άλλων αδικημάτων.

- Advertisement -

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνική Αστυνομία, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τις πρωινές ώρες της 5ης Μαρτίου 2026, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγία Βαρβάρα, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής και αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 17, 21, 22, 26, 42 και 54 ετών και αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες κατ’ εξακολούθηση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών, εμπρησμό κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων καθώς και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλούνται 7 διαφορετικά είδη ζαμπόν από μεγάλα σούπερ μάρκετ και ντελικατέσεν λόγω επικίνδυνου βακτηρίου

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πόση ώρα πρέπει να μουλιάζουμε τα όσπρια για να αποφύγουμε τα γαστρεντερικά προβλήματα;

Οι αρχές εκτιμούν ότι η ομάδα δρούσε τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2025, πραγματοποιώντας επιθέσεις σε διανομείς στις περιοχές της Αγία Βαρβάρα, του Κορυδαλλός και του Κερατσίνι. Τα μέλη της φέρονται να ενεργούσαν με εναλλασσόμενη σύνθεση και να προσποιούνταν τους πελάτες, πραγματοποιώντας παραγγελίες φαγητού μέσω διαδικτυακών εφαρμογών διανομής. Για τον σκοπό αυτό δημιουργούσαν λογαριασμούς χρηστών με ψευδή στοιχεία, τα οποία άλλαζαν συχνά ώστε να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους.

- Advertisement -

Ως σημεία παράδοσης όριζαν δρόμους με περιορισμένη κυκλοφορία και χαμηλό φωτισμό, σε μικρή απόσταση από τα σπίτια των μελών της ομάδας. Όταν οι διανομείς έφταναν στο σημείο, οι δράστες τούς αιφνιδίαζαν φορώντας μάσκες τύπου full-face και τους απειλούσαν με αιχμηρά αντικείμενα, πτυσσόμενες ράβδους και πιστόλι, αφαιρώντας χρήματα, κινητά τηλέφωνα και τα προϊόντα της παραγγελίας.

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, σε ορισμένες περιπτώσεις οι δράστες φέρονται να τοποθετούσαν μαχαίρια στον λαιμό των θυμάτων για να κάμψουν την αντίστασή τους, ενώ σε τέσσερα περιστατικά διανομείς τραυματίστηκαν από επιθέσεις με γκλοπ ή μαχαίρι. Μετά από κάθε ληστεία, σύμφωνα με την αστυνομία, αντικαθιστούσαν άμεσα τις τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν για τις παραγγελίες, επιχειρώντας έτσι να καλύψουν τα ίχνη τους.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των κατηγορουμένων και στην κατοχή τους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μία χειροβομβίδα, ένα ξίφος, δύο γκλοπ, τέσσερα μαχαίρια, δύο μάσκες, 23 κινητά τηλέφωνα, μικρή ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης με σχετικό τρίφτη, το ποσό των 520 ευρώ καθώς και ρουχισμός που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάπραξη των επιθέσεων.

Η προανακριτική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγία Βαρβάρα οδήγησε στην εξιχνίαση εννέα ληστειών, ενώ δύο από τους κατηγορουμένους, ηλικίας 26 και 21 ετών, φέρονται επίσης να εμπλέκονται σε υπόθεση εμπρησμού οχήματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη σύλληψή τους οι κατηγορούμενοι προέβαλαν αντίσταση στους αστυνομικούς.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Φωτογραφία άρθρου Shutterstock

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΠΡΟΣΟΧΗ- ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μαγειρικό σκεύος λόγω ουσίας που έχει ταξινομηθεί ως πιθανώς καρκινογόνος (φωτογραφία)

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. προχώρησε στην ανάκληση κουτάλας μετά από εργαστηριακό έλεγχο που διαπίστωσε υπέρβαση του ορίου μετανάστευσης πρωτοταγών αμινών.

Νέα μεγάλη απάτη στα ψάρια της Ευρώπης: Η EFSA προειδοποιεί για χημικό που τα κάνει να φαίνονται φρέσκα

Η EFSA προειδοποιεί για την παράνομη χρήση του Cafodos στα ψάρια, που μπορεί να αποκρύψει την αλλοίωση των αλιευμάτων και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

Μετά τα κρούσματα σαλμονέλωσης στη Λαμία: Οι “γκρίζες ζώνες” και το παράδοξο της νομοθεσίας για τη Salmonella στο κοτόπουλο – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης εξηγεί τις διαφορές στα μικροβιολογικά κριτήρια για τη Salmonella στο κοτόπουλο και το παράδοξο του Κανονισμού 2073/2005.