ΑρχικήΝέαΔελτία ΤύπουΕυρωπαϊκή Επιτροπή: Ανοιχτή διαβούλευση για την ετικέτα στα βιολογικά προϊόντα

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ανοιχτή διαβούλευση για την ετικέτα στα βιολογικά προϊόντα

2 λεπτά ανάγνωσης

Ζητούνται διευκρινίσεις σχετικά με τις εκδόσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε στις 30 Απριλίου 2024 ανοιχτή διαβούλευση για τη χρήση λογότυπων βιολογικής παραγωγής της ΕΕ. Το παρόν σχέδιο πράξης είναι ανοικτό για την υποβολή παρατηρήσεων για 4 εβδομάδες (28 Μαΐου 2024). Αυτές θα ληφθούν υπόψη για την οριστικοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. 

- Advertisement -

Το λογότυπο βιολογικής παραγωγής μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο για προϊόντα που έχουν πιστοποιηθεί ως βιολογικά από εξουσιοδοτημένη υπηρεσία ή φορέα ελέγχου. Αυτό σημαίνει ότι πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις στον τρόπο παραγωγής, επεξεργασίας, μεταφοράς και αποθήκευσής τους. Το λογότυπο μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο σε προϊόντα που περιέχουν τουλάχιστον 95 % βιολογικά συστατικά και τα οποία πληρούν περαιτέρω αυστηρές προϋποθέσεις για το υπόλοιπο 5 %. Το ίδιο συστατικό δεν μπορεί να περιέχεται και σε βιολογική και μη βιολογική μορφή.

Δίπλα στο λογότυπο βιολογικής παραγωγής της ΕΕ, πρέπει να εμφανίζεται ο κωδικός αριθμός του φορέα ελέγχου, καθώς και ο τόπος εκτροφής των γεωργικών πρώτων υλών από τις οποίες αποτελείται το προϊόν.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Κανναβιδιόλη: Η EFSA θέτει όριο 2 mg την ημέρα και αφήνει ανοιχτό το ζήτημα των φαρμακευτικών αλληλεπιδράσεων

Η νέα αξιολόγηση αφορά συνθετική κανναβιδιόλη υψηλής καθαρότητας που προορίζεται για χρήση σε συμπληρώματα διατροφής

Παιδικά γιαούρτια: Μόλις 2 στα 104 είχαν χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα

Τα περισσότερα προϊόντα εξακολουθούν να περιέχουν σημαντικές ποσότητες σακχάρων

FDA: Δημοσιεύτηκε ο Νέος Κώδικας Τροφίμων με αυστηρότερους κανόνες για την ασφάλεια σε εστιατόρια και λιανεμπόριο

Νέες απαιτήσεις αφορούν τις ασθένειες των εργαζομένων, τα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων, την απολύμανση, τη χρήση γαντιών και την ψύξη των τροφίμων