Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
20.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Fastidious X, ο τρομακτικός δολοφόνος» – Η EFSA επιστρατεύει κόμικ ενημέρωσης για το παράσιτο Xylella fastidiosa

ΑρχικήΝέαΑγρότες«Fastidious X, ο τρομακτικός δολοφόνος» - Η EFSA επιστρατεύει κόμικ ενημέρωσης για το παράσιτο Xylella fastidiosa
spot_img

Η τετρασέλιδη ταινία κόμικς έχει ως στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει η Xylella fastidiosa για την υγεία των φυτών.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας των φυτών η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλιεας Τροφίμων παρουσίασε τον ένα τετρασέλιδο κόμικ σχετικά με το φυτικό παράσιτο Xylella fastidiosa, με τίτλο  «Fastidious X, ο τρομακτικός δολοφόνος».

Προσθέτοντας μια νέα μορφή στην εργαλειοθήκη της EFSA για τις ανακοινώσεις κινδύνου, η τετρασέλιδη ταινία κόμικς έχει ως στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει η Xylella fastidiosa για την υγεία των φυτών. Οι αναγνώστες θα ανακαλύψουν πώς η επιστήμη είναι το κλειδί για την ανάπτυξη στρατηγικών για την αντιμετώπιση ενός βακτηρίου για το οποίο επί του παρόντος δεν υπάρχει θεραπεία.

Σχεδιασμένο από την εικονογράφο Miriam Rivera, το «Fastidious X, the fearsome killer» αναπτύχθηκε από την EFSA σε συνεργασία με τον Miguel Ángel Miranda, εμπειρογνώμονα του Universidad de las Islas Baleares και μέλος της ομάδας της EFSA για την υγεία και την καλή μεταχείριση των ζώων.

Το κόμικ διατίθεται στα αγγλικά, τα γερμανικά και τις γλώσσες των χωρών της ΕΕ που κινδυνεύουν περισσότερο από τα βακτήρια λόγω του κλίματος τους, σύμφωνα με τη γνώμη της EFSA του 2019 σχετικά με τον κίνδυνο για την υγεία των φυτών που ενέχει η Xylella fastidiosa στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ): Γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, σλοβενικά, κροατικά και ελληνικά.

Η πρώτη σελίδα του κόμικ, «Ποιος είναι ο Fastidious X, ο τρομακτικός δολοφόνος;», είναι τώρα διαθέσιμη στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.

Ανακάλυψη: Βρέθηκε η σούπερ λευκή χρωστική που θα αντικαταστήσει το διοξείδιο του τιτανίου από το… «Finding Nemo»

Ουσία της γαρίδας Pacific Cleaner, γνωστή και ως Jacques από την ταινία με το ψαράκι Nemo αντικαθιστά το Ε171 λύνοντας τα χέρια της βιομηχανίας.

Κίνδυνος ξηρασίας στην Ελλάδα – Ιδρύεται ομάδα κινδύνου από το ΥΠΑΑΤ

Η ομάδα ad hoc θα εξετάσει τον κίνδυνο ξηρασίας και τις επιπτώσεις στην Ελληνική γεωργική παραγωγή.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα