Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FoodOmicsGR: Δύο ημερίδες για την αλυσίδα αξίας των Ελληνικών Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηFoodOmicsGR: Δύο ημερίδες για την αλυσίδα αξίας των Ελληνικών Τροφίμων
spot_img

12 και 20 Σεπτεμβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι ομάδες της Υποδομής FoodOmicsGR* (ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, Παν. Ιωαννίνων, Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών, Παν. Κρήτης, Παν. Αιγαίου, Διεθνές Πανεπιστήμιο, ΙΙΒΕΑΑ) διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε δύο ημερίδες με θέμα: “Εθνική Ερευνητική Υποδομή FoodOmicsGR_RI: Ενδελεχής Χαρακτηρισμός και ανάδειξη της αλυσίδας αξίας των Ελληνικών Τροφίμων”

Η πρώτη θα διεξαχθεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2022 στο ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ 3ης Σεπτεμβρίου Πανεπιστημιούπολη
Θεσσαλονίκη και η δευτερη στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 στη Μεγάλη Αίθουσα Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο) Πανεπιστημίου 30 στην Αθήνα.

*Η εθνική Ερευνητική υποδομή FoodOmicsGR συντονίζει το έργο 8 Ιδρυμάτων (ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, Παν. Ιωαννίνων, Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών, Παν. Κρήτης, Παν. Αιγαίου, Διεθνές Πανεπιστήμιο, ΙΙΒΕΑΑ) στον ενδελεχή χαρακτηρισμό τροφίμων με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας και των μοναδικών χαρακτηριστικών των ελληνικών τροφίμων. Με χρηματοδότηση 3 εκ. Ευρώ έως το τέλος του 2022 η Ερευνητική υποδομή έχει στόχο τους 450 ανθρωπομήνες εργασίας για νέους ερευνητές (υποψ. διδάκτορες, μεταδιδάκτορες) οι οποίοι σε συνέργεια με 60 μέλη τακτικού προσωπικού (ΔΕΠ και ερευνητές) εργάζονται σε τομείς όπως γενομική, πρωτεομική, μεταβολομική στοιχειακή μεταβολομική για την εναρμόνιση μεθόδων και πρωτοκόλλων και την αναβάθμιση τεχνολογιών και ενίσχυση της υποδομής.

Για πληροφορίες και συμμετοχή πατήστε ΕΔΩ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα