Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
20.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φυστικοβούτυρο ΗΠΑ: Η ΕΕ αποφάσισε τη συνέχιση της αναστολής των δασμών του 25%

ΑρχικήΝέαΦυστικοβούτυρο ΗΠΑ: Η ΕΕ αποφάσισε τη συνέχιση της αναστολής των δασμών του 25%
spot_img

Ο δασμός στις εισαγωγές αμερικανικού φυστικοβούτυρου, επρόκειτο να επιβληθεί εκ νέου στις 31 Δεκεμβρίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τους δασμούς στο αμερικανικό φυστικοβούτυρο. Οι δασμοί αντιποίνων της ΕΕ ήταν απάντηση στους δασμούς των ΗΠΑ του 2018 στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Ως αποτέλεσμα των αντίποινων δασμών, οι αμερικανικές εξαγωγές φυστικοβούτυρου και άλλων παρασκευασμένων φυστικιών μειώθηκαν από το υψηλό των σχεδόν 22 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017 σε 1,4 εκατομμύρια δολάρια το 2020. Το 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ συμφώνησαν σε “εκεχειρία” που ανέστειλε τα αντίποινα. Έκτοτε, οι εξαγωγές φυστικοβούτυρου των ΗΠΑ αυξήθηκαν οριακά στα 2,3 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, οι εξαγωγές φυστικοβούτυρου των ΗΠΑ στην ΕΕ μειώθηκαν και πάλι το 2023, τώρα μειώθηκαν κατά 18% στα 1,5 εκατομμύρια δολάρια από έτος μέχρι τον Οκτώβριο του 2023.

- Advertisement -

Στις 19 Δεκεμβρίου η ΕΕ ανακοίνωσε τη περαιτέρω αναστολή των αντίποινων δασμών της στο φυστικοβούτυρο των ΗΠΑ ως τις 31 Μαρτίου 2025, το νωρίτερο. Το American Peanut Council εξέφρασε την ικανοποίησή του στην απόφαση της ΕΕ.

  “Αυτά είναι ευπρόσδεκτα νέα για τη βιομηχανία φιστικιών και όλους όσους εργάζονται στην αλυσίδα εφοδιασμού για την παραγωγή φυστικοβούτυρου για αγορές του εξωτερικού”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της APC Richard Owen. «Αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για να ανακτήσουμε τις απώλειές μας άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω ενός δασμολογικού πολέμου που δεν ξεκινήσαμε, αλλά όλοι νιώθουμε τον βαθύ αντίκτυπό του».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα