Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
29.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φυτικά αυγά: Τα αυγά της επόμενης γενιάς

ΑρχικήΝέαΦυτικά αυγά: Τα αυγά της επόμενης γενιάς
spot_img

cibum team

Όπως αναφέρεται σε άρθρο της GDC (Global Data Consumer) γίνονται πολλές συζητήσεις τελευταία σχετικά με τις υγειονομικές αλλά και ηθικές πτυχές της βιομηχανίας αυγών. Στο πλαίσιο αυτό, πολλές εταιρείες έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν αυγά φυτικής προέλευσης, που μπορούν να υποκαταστήσουν το συμβατικό αυγό, στις περισσότερες χρήσεις του.

Αυτά τα αυγά «επόμενης γενιάς» θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους καταναλωτές που επιλέγουν μια φυτική ή vegan δίαιτα, ωστόσο, τα εμπόδια που περιβάλλουν την αντιγραφή του διατροφικού προφίλ του αρχικού προϊόντος παραμένουν ανησυχητικά.

 Το 60% των καταναλωτών παγκοσμίως, επιλέγει φυτικές εναλλακτικές λύσεις για το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, με γνώμονα κυρίως τα οφέλη για την υγεία. Αυτό σημαίνει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη τα εναλλακτικά προϊόντα να προσφέρουν τα ίδια θρεπτικά οφέλη με τα συμβατικά τους ισοδύναμα – συμπεριλαμβανομένων των αυγών «επόμενης γενιάς» – προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με τις προσδοκίες των καταναλωτών.

 Σύμφωνα με την Global Data, οι καταναλωτές είναι πλέον πιο ανοιχτοί στην επιλογή προϊόντων φυτικής προέλευσης  ως εναλλακτικές των ζωικών πρωτεϊνών, με το 30% των ερωτηθέντων να συμφωνούν ότι είναι πιθανό να επιλέξουν vegan αυγά.

 Τα φυτικά αυγά είναι γεμάτα με φυσικά και ωμά συστατικά. Η EVO Foods, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί τα ρεβίθια ως κύριο συστατικό στο φυτικό αυγό της, τα οποία προσφέρουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, αλλά ταυτόχρονα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, παρόμοια με του κρέατος.

 Τα φασόλια ροβίτσες που χρησιμοποιούνται στα αυγά φυτικής προέλευσης, προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών συστατικών, όπως φυτικές ίνες, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος B. Άλλο ένα συστατικό των αυγών επόμενης γενιάς, η πρωτεΐνη αρακά, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και νάτριο. Ωστόσο, δεν έχουν την ίδια διατροφική αξία όλα τα συστατικά φυτικών αυγών. Μερικά φύκια, για παράδειγμα, μπορεί να έχουν μειωμένο διατροφικό προφίλ ή ακόμη και να προκαλέσουν ασθένειες εάν δεν υποβληθούν σε σωστή επεξεργασία.

 Τα φυτικά αυγά είναι το τέλειο μεταβατικό προϊόν για να υιοθετήσετε μια πιο υγιεινή ή vegan διατροφή σύμφωνα με την Global Data. Η συνταγή και τα συστατικά κάνουν το προϊόν πιο πολυχρηστικό και έτσι μπορεί να καταναλώνεται από όλους, ανεξάρτητα από τη διατροφή που ακολουθούν.

 Οι εναλλακτικές λύσεις αυγών γνωρίζουν μαζική επιτυχία στη βιομηχανία fast-food, όπως και οι εναλλακτικές λύσεις κρέατος. Ωστόσο, η ευελιξία τους ως συστατικά στη μαγειρική, ενθαρρύνει την υιοθέτησή τους στον τομέα, καθώς επιτρέπει στους παρασκευαστές τροφίμων να πειραματίζονται με τα μενού τους, χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή τη διατροφή, προσφέροντας τελικά στον καταναλωτή περισσότερες επιλογές. Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη εξέλιξη, που θα βοηθήσει στην εξοικείωση των καταναλωτών με το προϊόν αυτό, πριν ακόμα διατεθεί ευρέως στα καταστήματα λιανικής.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φράουλες: Νέο καμπανάκι κινδύνου από την PAN Netherlands

PFAS και πολύ τοξικά φυτοφάρμακα στο 92% των ολλανδικών συμβατικών φραουλών.

Απάτη με τα εμφιαλωμένα νερά: Έκθεση της ΕΕ αποκαλύπτει την αιτία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση για τις αιτίες που επιτρέπουν να διατίθενται στην αγορά μη συμμορφούμενα και δυνητικά δόλια προϊόντα.

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα