Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
26.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γ. Μπενόπουλος – CAFETEX: “Αλλάξαμε το τρόπο προετοιμασίας καφέ στην Ελλάδα”

ΑρχικήΣυνεντεύξειςΓ. Μπενόπουλος - CAFETEX: "Αλλάξαμε το τρόπο προετοιμασίας καφέ στην Ελλάδα"
spot_img

Ο επικεφαλής μίας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες επεξεργασίας καφέ στην Ελλάδα, μίλησε στο cibum για το μυστικό της επιτυχίας της CAFETEX, για την καινοτομία στον καφέ φίλτρου coffeebags, για τo χρυσό βραβείο στα FEA και για τις αναξιοποίητες δυνατότητες της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων.

Είναι σαφές πως ο κ. Γιάννος Μπενόπουλος Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρείας CAFETΕX είναι ένας παθιασμένος και ενθουσιώδης επιχειρηματίας που αγαπάει αυτό που κάνει. Το πάθος της δημιουργικότητας που τον χαρακτηρίζει όχι μόνο καθόρισε την πορεία του στον χώρο, όχι μόνο έκανε την CAFETEX να υπερβεί όλα τα εμπόδια αλλά να ξεχωρίσει, και τελικά να κάνει τη  διαφορά.

Τελευταίο επίτευγμα της εταιρείας είναι η επανάσταση που έφερε με την καινοτομία Coffeeway coffeebags, αποτέλεσμα έρευνας πολλών ετών. Ο νέος γαλλικός καφές, άλλαξε τον τρόπο, και απόλαυσης αλλά και προετοιμασίας. Πρόκειται για αλεσμένους κόκκους καφέ σε ατομικά φακελάκια, που συνδυάζουν άρωμα και γεύση, με ευκολία παρασκευής και… «χωρίς καφετιέρα». Το ατομικό φακελάκι τοποθετείται στο φλιτζάνι, προστίθεται ζεστό νερό και μέσα σε λίγα λεπτά, ο καφές είναι έτοιμος.

«Η επιτυχία μας και αυτό που μας διαφοροποιεί, εκτός από τον αυτονόητο σεβασμό και στους ανθρώπους αλλά και στα προϊόντα μας, είναι ότι σκεφτόμαστε δημιουργικά και προσπαθούμε να αναπτύξουμε ιδέες και καινοτόμα προϊόντα» λέει σε συνέντευξή του στο Cibum o Πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της CAFETEX ABEE Γιάννος Μπενόπουλος. Το καινοτόμο προϊόν, μάλιστα διακρίθηκε στα βραβεία Food Experts’ Awards FEA 2023 με το Χρυσό Βραβείο “Food Innovation Stand Out”.

O μοναδικός συνδυασμός καινοτομίας, πρακτικότητας και μείωσης της σπατάλης, ήταν που έκανε τους ανεξάρτητους επαγγελματίες τροφίμων και ποτών της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, να ξεχωρίσουν τη συμμετοχή της CAFETEX, ανταμείβοντάς την με το χρυσό βραβείο καινοτομίας. 

Ο κ. Γιάννος Μπενόπουλος παραλαμβάνει το Βραβείο “Food Innovation Stand Out”
στα βραβεία FEA 2023 στο πλαίσιο της 31η DETROP HELEXPO

Ο κ. Μπενόπουλος εμφανώς υπερήφανος για το νέο προϊόν αλλά και για την αποδοχή του από τους καταναλωτές (διανέμονται ήδη στις μεγαλύτερες αλυσίδες του οργανωμένου λιανεμπορίου όπως ΑΒ, Σκλαβενίτης, My Market) λέει: «Οι καταναλωτές όντας πιο ενημερωμένοι και κατ’ επέκταση πιο απαιτητικοί, αναζητούν καινοτόμες λύσεις που προσφέρουν ποιοτικό αποτέλεσμα, ευκολία χρήσης, εξοικονόμηση ενέργειας κατά την διαδικασία παρασκευής και περιορισμό της σπατάλης τροφίμων. Η CAFETEX αναγνωρίζοντας τις ανάγκες αυτές, δημιούργησε ένα καινοτόμο προϊόν καφέ με ταχύτατη διαδικασία παρασκευής, προκειμένου οι καταναλωτές να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους ρόφημα ανά πάσα στιγμή, χωρίς κόπο. Έτσι τον Νοέμβριο του 2022, παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καφέ φίλτρου σε ατομικά φακελάκια (coffeebags), που προσφέρουν σε 3 μόλις λεπτά, ποιοτικό καφέ, χωρίς καφετιέρα, χωρίς κόπο, μόνο με την προσθήκη ζεστού νερού».

Ο κ. Γιάννος Μπενόπουλος αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χώρο του καφέ πριν από 30 χρόνια, όταν η αγορά καφέ στην Ελλάδα ήταν ακόμα “παρθένα”. Ήταν η εποχή που επέστρεψε από τις ΗΠΑ. « Είχα επιστρέψει από την Αμερική όπου έμεινα σχεδόν μία δεκαετία και θεώρησα ότι η αγορά του καφέ στην Ελλάδα είχε δυνατότητες να εξελιχθεί πολύ τα επόμενα χρόνια.  Εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι είχα δίκιο σε αυτήν την εκτίμηση» λέει. Να σημειωθεί ότι η Ελληνική εταιρεία CAFETEX Α.Β.Ε.Ε. είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες επεξεργασίας καφέ στην Ελλάδα. Είναι παραγωγός και ιδιοκτήτρια των βραβευμένων μαρκών Coffeeway και Brazita, οι οποίες την καθιστούν μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο του καφέ.Η CAFETEX είναι επίσης ηγέτιδα παραγωγός προϊόντων καφέ ιδιωτικής ετικέτας, με ευρύ πελατολόγιο που περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής της ελληνικής αγοράς, καθώς και σημαντικές συνεργασίες από το χώρο του Ho.Re.Ca. Το εργοστάσιο της CAFETEX βρίσκεται στην Παιανία Αττικής σε κτίριο 2.000τ.μ., ενώ τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Μαρούσι.

Η επιτυχία “δεν έρχεται μόνη”

Ο Γιάννος Μπενόπουλος που αν δεν τον είχε κερδίσει ο χώρος των επιχειρήσεων και του καφέ θα ήθελε να διδάσκει, παραδέχεται ότι η επιτυχία «δεν έρχεται μόνη» καθώς η ισορροπία μεταξύ της δουλειάς και της προσωπικής ζωής είναι δύσκολη, εντούτοις προσπαθεί όσο μπορεί να μην χάνει προσωπικές στιγμές και αυτό συμβουλεύει και παροτρύνει να κάνουν και οι συνεργάτες του. Όσον αφορά στην πιο δύσκολη στιγμή στην μέχρι τώρα πορεία του θυμάται την περίοδο της εκρηκτικής ανόδου της τιμής του καφέ το 2011 που συνέπεσε με την έναρξη της κρίσης στην Ελλάδα.

Το Cibum ρώτησε τον πρόεδρο της CAFETEX, ποιο είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα της εταιρείας μέχρι σήμερα. «Δε μπορώ να μην αναφέρω τη δημιουργία των καταστημάτων Coffeeway πριν 30 περίπου χρόνια που τότε άλλαξαν την εικόνα του καφέ στην Ελλάδα.  Όμως, μιλώντας για το σήμερα, η δημιουργία των Coffeeway coffeebags είναι μία καινοτομία που θα αλλάξει τον τρόπο που παρασκευάζουμε τον καφέ μας.  Είναι αποτέλεσμα αρκετών ετών έρευνας.»

Η ελληνική πραγματικότητα στη βιομηχανία τροφίμων

Ποια είναι όμως η άποψη του Διευθύνοντος Συμβούλου της CAFETEX για την Ελληνική βιομηχανία τροφίμων; Παρότι η Ελλάδα είναι μία μικρή αγορά και επομένως δεν προσφέρει οικονομίες κλίμακας, η βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα στέκεται πολύ ψηλά από πλευράς ποιότητας λέει ο Γιάννος Μπενόπουλος τονίζοντας πως οι δυνατότητες εξαγωγών ελληνικών προϊόντων είναι ακόμα μεγάλες. Όμως η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων πρέπει να είναι πιο συστηματική και μεθοδική.  «Η στοχευμένη υποστήριξη φορέων και οργανισμών για την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών μπορεί να κάνει διαφορά».

Η καινοτομία Coffeeway coffeebags κέρδισε χρυσό βραβείο στα Food Experts’ Awards 2023 στην κατηγορία “Food Innovation Stand Out”.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακτινοβόληση Τροφίμων: Τι ισχύει στην ΕΕ – Γιατί η βιομηχανία αντιστέκεται

Παρά την επίσημη έγκριση των Αρχών και τις διαβεβαιώσεις περί ασφάλειας η χρήση της ακτινοβόλησης τροφίμων παραμένει περιορισμένη.

Ποιο είδος ψωμιού βοηθά στην απώλεια βάρους – Επιστημονική μελέτη

Η επίδραση της κατανάλωσης ψωμιού με χαμηλή απελευθέρωση ινσουλίνης, στην ανάπτυξη βάρους — Μια πραγματική τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή.

ΕΦΕΤ: Το μεγάλο λάθος του κρεοπωλείου που ευθύνεται για τις δεκάδες δηλητηριάσεις στη Λάρισα

Το πόρισμα του ΕΦΕΤ για το κρεοπωλείο που προκάλεσε δεκάδες τροφικές δηλητηριάσεις την Κυριακή του Πάσχα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα