ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠόλεμος των ενεργειακών ποτών: Monster energy εναντίον Red Bull

Πόλεμος των ενεργειακών ποτών: Monster energy εναντίον Red Bull

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Monster «κατηγορεί την ανταγωνιστική Red Bull για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας»

Δικαιολογημένη χαρακτήρισε την έφοδο των ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ στην Red Bull η εταιρεία παραγωγής των ενεργειακών ποτών monster energy. Την περασμένη εβδομάδα ελεγκτές της ΕΕ έκαναν απροειδοποίητη επιθεώρηση σε εγκαταστάσεις της Red Bull με την υποψία ότι έχει εμπλακεί σε μυστικό καρτέλ και επίσης ότι έκανε κατάχρηση της κυριαρχίας της.

- Advertisement -

Η Επιτροπή υποψιάζεται ότι η ελεγχόμενη εταιρεία παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν τα καρτέλ και τις περιοριστικές επιχειρηματικές πρακτικές. Η ελεγχόμενη εταιρεία ενδέχεται επίσης να έχει παραβιάσει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν τις καταχρήσεις «δεσπόζουσας θέσης».

Μετά την γνωστοποίηση της είδησης, σε email προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters , η Monster είπε ότι η εταιρεία «πιστεύει ότι έχει αποτελέσει αντικείμενο αντιανταγωνιστικών τακτικών της Red Bull. Επομένως, δεν μας εκπλήσσει η απόφαση της Επιτροπής να ξεκινήσει έρευνα για τη Red Bull σε πολλά κράτη μέλη σύμφωνα με τα άρθρα 101 και 102. Η Monster Energy υποστηρίζει τις έρευνες της Επιτροπής».

- Advertisement -

Εάν αποδειχθεί παράνομη ενέργεια, τα πρόστιμα δεν είναι ασήμαντα, καθώς η παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανονισμών μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή προστίμου από την Επιτροπή σε έναν όμιλο έως και το 10% του παγκόσμιου τζίρου του.

Πηγή: Just Drinks

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές συστατικό σαλάτας πίσω από σοβαρές επιδημίες E. coli και Salmonella με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα

Νέα επιδημία με 55 κρούσματα στις ΗΠΑ, μετά τις μεγάλες εξάρσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη.

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.