Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
24.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλακτοκομικά: Έρευνα για αντιντάμπιγκ στα ευρωπαϊκά προϊόντα ξεκίνησε η Κίνα

ΑρχικήΝέαΓαλακτοκομικά: Έρευνα για αντιντάμπιγκ στα ευρωπαϊκά προϊόντα ξεκίνησε η Κίνα
spot_img

Το Πεκίνο ξεκίνησε έρευνα αντιντάμπινγκ για κάποια γαλακτοκομικά προϊόντα που εισάγονται από την ΕΕ.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε έρευνα αντιντάμπινγκ για κάποια γαλακτοκομικά προϊόντα που εισάγονται από την ΕΕ, σε ένα πλαίσιο έντασης με τις Βρυξέλλες αναφορικά με τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Το υπουργείο Εμπορίου αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα αντιντάμπινγκ για κάποια γαλακτοκομικά προϊόντα που εισάγονται από την ΕΕ», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του.

Η έρευνα, που ξεκίνησε σήμερα, αφορά κάποια τυριά, γάλατα και κρέμες για τα οποία δίνονται επιδοτήσεις από την ΕΕ στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της, διευκρίνισε το κινεζικό υπουργείο.

Χθες Τρίτη η ΕΕ επιβεβαίωσε ότι επιθυμεί να επιβάλει τιμωρητικούς δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, περιλαμβανομένων αυτών της Tesla η οποία διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής στη Σανγκάη.

Οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι οι τιμές των κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων είναι τεχνητά χαμηλές λόγω των κρατικών επιδοτήσεων που λαμβάνουν και οι οποίες διαστρεβλώνουν την αγορά και βλάπτουν την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Οι δασμοί αυτοί ενδέχεται να φτάσουν ως το 36% και θα αντικαταστήσουν τους προσωρινούς φόρους που είχαν επιβληθεί από την ΕΕ στις αρχές Ιουλίου.

Το Πεκίνο επέκρινε την απόφαση αυτή των Βρυξελλών και έχει επανειλημμένα απειλήσει με αντίποινα.

Η έρευνα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο, αλλά μπορεί να παραταθεί κατά έξι μήνες, σημείωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Τον Ιανουάριο το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα αντιντάμπινγκ για το κονιάκ που εισάγεται από την ΕΕ –κυρίως από τη Γαλλία– , ενώ τον Ιούνιο για τις εισαγωγές χοιρινού κρέατος και χοιρινών προϊόντων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πιπεριές: Ποιο χρώμα είναι πιο υγιεινό;

Οι πιπεριές είναι γνωστές για τα πολλαπλά τους οφέλη για την υγεία, αλλά η διαφορά στο χρώμα τους μπορεί να υποδηλώνει διαφοροποιημένη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Μέχρι πόσα πατατάκια με πράσινα σημάδια μπορείτε να φάτε για να μην αρρωστήσετε

Επειδή υπάρχουν μέσα σε σακουλάκι γνωστής εταιρείας, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τα καταναλώσετε.

Listeria monocytogenes σε εστιατόρια και καφέ: Ποια τα επικίνδυνα σημεία επιμόλυνσης και πώς μεταφέρεται

Η παρουσία L. monocytogenes στο περιβάλλον και τυχόν αποτυχίες στις GMP θα μπορούσαν να προωθήσουν την επιμόλυνση των τροφίμων με αυτό το παθογόνο, που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο