Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλακτοβιομηχανία: Επενδύσεις σε τυρί και ορό γάλακτος

ΑρχικήΝέαΓαλακτοβιομηχανία: Επενδύσεις σε τυρί και ορό γάλακτος
spot_img

Διαμόρφωση νέων ισορροπιών στην παγκόσμια αγορά γαλακτοκομικών.

Από το 2025 έως το 2026, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να επεκτείνουν σημαντικά την παραγωγή τυριού και ορού γάλακτος, σηματοδοτώντας μια μετασχηματιστική περίοδο για τη γαλακτοβιομηχανία της χώρας.

- Advertisement -

Σύμφωνα με έρευνα της Rabobank, η σταθερή αύξηση της παραγωγής γάλακτος οδηγεί σε εντατικές επενδύσεις στις υποδομές επεξεργασίας, γεγονός που θα ενισχύσει την ανταγωνιστική θέση των ΗΠΑ στις διεθνείς αγορές. Η αυξημένη εγχώρια κατανάλωση τυριού, η οποία κατέγραψε ρεκόρ το 2023, σε συνδυασμό με τη συνεχή άνοδο της διεθνούς ζήτησης, αναμένεται να καταστήσουν το 2024 έτος ορόσημο για τις αμερικανικές εξαγωγές τυριού.

Παράλληλα, η αγορά ορού γάλακτος γνωρίζει πρωτοφανή ανάπτυξη λόγω της παγκόσμιας στροφής προς τη διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και τα προϊόντα ευεξίας, δημιουργώντας ένα ισχυρό οικονομικό κίνητρο για επενδύσεις στη μεταποίηση.

Παρά τις θετικές μακροπρόθεσμες προοπτικές, η ταχεία αύξηση της παραγωγής μπορεί να προκαλέσει προσωρινές διακυμάνσεις στην αγορά. Μια πιθανή υπερπροσφορά θα μπορούσε να ασκήσει καθοδική πίεση στις τιμές του τυριού, καθώς ο κλάδος θα πρέπει να απορροφήσει τη νέα παραγωγή. Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αυξημένη εξαγωγική ζήτηση θα λειτουργήσει σταδιακά εξισορροπητικά, μετριάζοντας τις επιπτώσεις αυτής της τάσης.

Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, οι επενδύσεις στις υποδομές επεξεργασίας θα επιτρέψουν στις ΗΠΑ να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών και να ενισχύσουν την παρουσία τους στις διεθνείς αγορές.

Η αυξανόμενη ζήτηση για τυρί και προϊόντα ορού γάλακτος είναι ιδιαίτερα έντονη στην Ασία και τη Λατινική Αμερική, όπου η άνοδος της μεσαίας τάξης και οι εξελισσόμενες διατροφικές συνήθειες ενισχύουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών.

Η στρατηγική επέκταση των κορυφαίων αμερικανικών μεταποιητών του κλάδου θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να ανταγωνιστούν με πιο αποδοτικές διαδικασίες παραγωγής και εφοδιασμού, προσφέροντας υψηλής ποιότητας προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο