ΑρχικήΝέαΓαλλία: Ανακαλείται πολύ γνωστό αλεύρι με Salmonella

Γαλλία: Ανακαλείται πολύ γνωστό αλεύρι με Salmonella

2 λεπτά ανάγνωσης

Ανακαλείται στην Γαλλία αλεύρι μαύρου σίτου από την εταιρεία METRO, λόγω πιθανής παρουσίας Salmonella.

Η αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν την ανάκληση του προϊόντος Farine de blé noir fluide 1kg METRO CHEF της εταιρείας METRO λόγω παρουσίας Salmonella.

- Advertisement -

Τα στοιχεία των δύο ανακληθείσων παρτίδων είναι: Batch 503118CS11 (κοινό) με ημερομηνίες ελάχιστης διατηρησιμότητας 28/10/2022 και 29/10/2022, ενώ διατέθηκε στην αγορά από 03/05/2022 έως 17/05/2022.

Το αλεύρι μαύρου σίτου ανακλήθηκε έπειτα από εθελοντική πρωτοβουλία της εταιρεία, όπως αναφέρει η Rapel Conso.

- Advertisement -

Έχει γίνει σύσταση στους καταναλωτές που το έχουν ήδη προμηθευτεί, να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στο κατάστημα αγοράς προς πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους.

Σχετικά με τη Salmonella

Οι τροφιμογενείς ασθένειες που προκαλούνται από Salmonella οδηγούν σε γαστρεντερικές διαταραχές (διάρροια, έμετος) αιφνίδιας έναρξης, που συχνά συνοδεύονται από πυρετό και πονοκέφαλο που συνήθως εμφανίζονται 6 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων προϊόντων.

- Advertisement -

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι πιο έντονα σε μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες, ανοσοκατεσταλμένα άτομα και ηλικιωμένους. Ελλείψει συμπτωμάτων εντός 7 ημερών μετά την κατανάλωση των προσβεβλημένων προϊόντων, παύει η ανησυχία για εκδήλωση σαλμονέλλωσης.

Το μαγείρεμα των προϊόντων (βραστά αυγά, αρτοσκευάσματα, κρέας πουλερικών κ.λπ.) στους +65°C καταστρέφει αυτά τα βακτήρια και αποτρέπει τις συνέπειες μιας τέτοιας μόλυνσης.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος