Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Για πρώτη φορά: O FDA εγκρίνει ισχυρισμό υγείας ότι το γιαούρτι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη!

ΑρχικήΝέαmarketingΓια πρώτη φορά: O FDA εγκρίνει ισχυρισμό υγείας ότι το γιαούρτι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη!
spot_img

Ο πρώτος ισχυρισμός υγείας που συνδέει το γιαούρτι  με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Θετική ήταν η απάντηση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων FDA στο αίτημα της γαλακτοβιομηχανίας Danone North America να χρησιμοποιήσει στο γιαούρτι ισχυρισμό υγείας για καταπολέμηση του διαβήτη τύπου 2.

- Advertisement -

Ο νέος ισχυρισμός θα αναφέρει: «Η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού, τουλάχιστον 2 φλιτζάνια (3 μερίδες) την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 σύμφωνα με περιορισμένα επιστημονικά στοιχεία». 

Οι διαβουλεύσεις για την έγκριση του αιτήματος διήρκεσαν πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων ο FDA εξέτασε την υπάρχουσα έρευνα για το γιαούρτι και τον διαβήτη τύπου 2, η οποία περιελάμβανε δεδομένα από περισσότερα από 300.000 άτομα και διαπίστωσε ότι η συμπερίληψη του γιαουρτιού στην τυπική αμερικανική διατροφή θα μπορούσε να έχει όφελος για τη δημόσια υγεία.

Ο FDA είπε πως : «δεν προτίθεται να αντιταχθεί στη χρήση ορισμένων ισχυρισμών υγείας σχετικά με την κατανάλωση γιαουρτιού και τον μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, υπό τον όρο ότι οι ισχυρισμοί διατυπώνονται έτσι ώστε να μην παραπλανούν τους καταναλωτές και ότι πληρούνται άλλοι παράγοντες για τη χρήση του ισχυρισμού».

«Σε απάντηση αναφοράς που υπέβαλε ο ηγέτης τροφίμων και ποτών Danone Βόρεια Αμερική, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA) ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο έγκυρο ισχυρισμό υγείας για το γιαούρτι, αναγνωρίζοντας μια πιθανή σχέση μεταξύ της τακτικής κατανάλωσής του και του μειωμένου κινδύνου διαβήτη τύπου 2, και δίνοντας στους καταναλωτές έναν ακόμη επιτακτικό λόγο για να αγοράσουν το γιαούρτι» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλακτοβιομηχανία.

«Γνωρίζουμε ότι ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών υποδηλώνει ότι η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας από τις πιο σημαντικές και ταχέως αυξανόμενες παθήσεις υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες,” είπε ο Μιγκέλ Φρέιτας, Ph.D., Αντιπρόεδρος Υγείας και Επιστημονικών Υποθέσεων στοDanone Βόρεια Αμερική. “Γι’ αυτό αποφασίσαμε να υποβάλουμε μια αίτηση για αυτόν τον πρώτο στο είδος του έγκυρο ισχυρισμό υγείας. Ελπίζουμε ότι αυτή η ανακοίνωση θα δώσει στους καταναλωτές απλές, χρήσιμες πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 μέσω μια ρεαλιστικής, εύκολης στην πραγματοποίηση διατροφικής τροποποίησης».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα