Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη η Περουβιανή κουζίνα;

ΑρχικήΝέαΓιατί κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη η Περουβιανή κουζίνα;
spot_img

Τα τρόφιμα από το Περού, ως επί τω πλείστω βιολογικά και βιώσιμα, κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων.

Αυξάνεται η δημοτικότητα των τροφίμων από το Περού στην ευρωπαϊκή αγορά, γεγονός που οφείλεται κυρίως σε λόγους γαστρονομικούς και βιωσιμότητας.

Οι Ευρωπαίοι αποζητούν σταδιακά όλο και περισσότερα προϊόντα προέλευσης Περού, με αποτέλεσμα να παρατηρείται αύξηση στις εξαγωγές από τη χώρα.

Από την πλευρά τους οι Περουβιανοί εξαγωγείς συμμορφώνονται αρκετά στα ευρωπαϊκά πρότυπα και τους  διεθνείς κανονισμούς εμπορίου, τις απαιτήσεις συσκευασίας προϊόντων και ετικετών, διευκολύνοντας τη διαδικασία, ενώ παράλληλα καταφέρνουν να διατηρήσουν ανταγωνιστικές τιμές χάρη στη βιολογική παραγωγή τους.

Ο διευθυντής του γραφείου του Promperu στην Ολλανδία, Juan Luis Reus, μιλώντας στο ES Magazine θεωρεί πως η επιτυχία των περουβιανών εξαγωγών τροφίμων οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, όπως κόκκους κινόα και άφθονα θαλασσινά, όπως τα χτένια.

Ο Promperu είναι ο επίσημος οργανισμός προώθησης του εμπορίου του Περού, ο οποίος συνεργάζεται με κορυφαίους Περουβιανούς παραγωγούς που ενδιαφέρονται να εξάγουν τα προϊόντα τους και πέρα από τα σύνορα.

Μια πολύ δημοφιλής πρώτη ύλη από το Περού είναι τα φρούτα lucuma, αλλά και άλλα προϊόντα, όπως ο πολτός φρούτων του πάθους και βιολογικοί κόκκοι καφέ. Διατίθενται, επίσης, πολλά πιο «εξειδικευμένα» είδη, όπως χωρίς γλουτένη ή vegan σοκολάτες που παρασκευάζονται με γηγενείς κόκκους κακάο.

«Οι πρακτικές βιωσιμότητας, μαζί με το εξαιρετικό terroir του Περού, έχουν επίσης διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο να γίνει η χώρα κορυφαίος προμηθευτής ηθικών, αυθεντικών τροφίμων που παράγονται βιώσιμα χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση», αναφέρει το ES Magazine.

Και με τους καταναλωτές να αποκτούν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για τις ηθικές και βιώσιμες πρακτικές, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί έκπληξη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο