Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη η Περουβιανή κουζίνα;

ΑρχικήΝέαΓιατί κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη η Περουβιανή κουζίνα;
spot_img

Τα τρόφιμα από το Περού, ως επί τω πλείστω βιολογικά και βιώσιμα, κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων.

Αυξάνεται η δημοτικότητα των τροφίμων από το Περού στην ευρωπαϊκή αγορά, γεγονός που οφείλεται κυρίως σε λόγους γαστρονομικούς και βιωσιμότητας.

Οι Ευρωπαίοι αποζητούν σταδιακά όλο και περισσότερα προϊόντα προέλευσης Περού, με αποτέλεσμα να παρατηρείται αύξηση στις εξαγωγές από τη χώρα.

Από την πλευρά τους οι Περουβιανοί εξαγωγείς συμμορφώνονται αρκετά στα ευρωπαϊκά πρότυπα και τους  διεθνείς κανονισμούς εμπορίου, τις απαιτήσεις συσκευασίας προϊόντων και ετικετών, διευκολύνοντας τη διαδικασία, ενώ παράλληλα καταφέρνουν να διατηρήσουν ανταγωνιστικές τιμές χάρη στη βιολογική παραγωγή τους.

Ο διευθυντής του γραφείου του Promperu στην Ολλανδία, Juan Luis Reus, μιλώντας στο ES Magazine θεωρεί πως η επιτυχία των περουβιανών εξαγωγών τροφίμων οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, όπως κόκκους κινόα και άφθονα θαλασσινά, όπως τα χτένια.

Ο Promperu είναι ο επίσημος οργανισμός προώθησης του εμπορίου του Περού, ο οποίος συνεργάζεται με κορυφαίους Περουβιανούς παραγωγούς που ενδιαφέρονται να εξάγουν τα προϊόντα τους και πέρα από τα σύνορα.

Μια πολύ δημοφιλής πρώτη ύλη από το Περού είναι τα φρούτα lucuma, αλλά και άλλα προϊόντα, όπως ο πολτός φρούτων του πάθους και βιολογικοί κόκκοι καφέ. Διατίθενται, επίσης, πολλά πιο «εξειδικευμένα» είδη, όπως χωρίς γλουτένη ή vegan σοκολάτες που παρασκευάζονται με γηγενείς κόκκους κακάο.

«Οι πρακτικές βιωσιμότητας, μαζί με το εξαιρετικό terroir του Περού, έχουν επίσης διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο να γίνει η χώρα κορυφαίος προμηθευτής ηθικών, αυθεντικών τροφίμων που παράγονται βιώσιμα χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση», αναφέρει το ES Magazine.

Και με τους καταναλωτές να αποκτούν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για τις ηθικές και βιώσιμες πρακτικές, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί έκπληξη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο