Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
8.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο λόγος που οι Ιταλοί δεν πίνουν ποτέ καπουτσίνο μετά το φαγητό

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΟ λόγος που οι Ιταλοί δεν πίνουν ποτέ καπουτσίνο μετά το φαγητό
spot_img

Μια Ιταλίδα influencer εξηγεί γιατί οι Ιταλοί δεν πίνουν καπουτσίνο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Πολλές φορές είθισται μετά το μεσημεριανό φαγητό ή το δείπνο να πίνει κανείς ένα καφεδάκι, μιας και βοηθά στη χώνεψη και ξυπνά από την υπνηλία που προκαλεί το φαγητό. Αλλά μια Ιταλίδα συμβουλεύει για ένα είδος καφέ που δεν είναι και τόσο καλή επιλογή: τον καπουτσίνο.

Γιατί, όμως, ενώ ο καπουτσίνο περιέχει εσπρέσο δεν συνιστάται για μετά το γεύμα;

H The Pasta Queen, μια Ιταλίδα που έχει κατακτήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που το πραγματικό όνομα είναι Nadia Caterina Munno, εξήγησε γιατί οι περισσότεροι Ιταλοί δεν πίνουν το ζεστό ρόφημα μετά το μεσημέρι σύμφωνα με τον Indepentent. 

Στο βίντεό της, ένα άτομο πίσω από την κάμερα ρώτησε αν θα ήθελε έναν καπουτσίνο, στην οποία εκείνη απάντησε “όχι”. Έκανε τη ρητορική ερώτηση, “Γιατί οι Ιταλοί δεν πίνουν καπουτσίνο μετά τα 12;” και στη συνέχεια, απάντησε πως θεωρείται ρόφημα κατάλληλο μόνο για πρωινό.

Αλλά η ακαταλληλότητα του καπουτσίνο για κατανάλωση μετά τις 12 δεν σταματά σε αυτόν τον λόγο. Η The Pasta Queen εξήγησε πώς ο καφές έχει την ικανότητα να ξυπνά τις αισθήσεις, γι’ αυτό και πρέπει να καταναλώνεται μόνο πριν από τις 10 το πρωί, βαριά 11, για αυτό και δεν πρέπει να ακολουθεί ένα γεύμα. Παρομοίασε το να πίνει κανείς καπουτσίνο μετά το φαγητό με το να τρώει κανείς χοτ ντογκ για πρωινό. Eπίσης είπε πως δεν είναι σωστό μετά από μία τεράστια ποσότητα φαγητού να προστίθενται και οι θερμίδες του καπουτσίνο.

Αντίθετα, η Ιταλίδα προτείνει ότι ο εσπρέσο μετά το φαγητό είναι ό τι πρέπει για ένα boost ενέργειας, όπως και ο γαλλικός καφές.

Πολλοί από τους 2,2 εκατομμύρια ακόλουθούς της πλημμύρισαν τα σχόλια με τις προτάσεις τους για τη διατροφική εθιμοτυπία, ενώ κάποιοι μοιράστηκαν ότι είχαν προσπαθήσει να παραγγείλουν έναν καπουτσίνο στην Ιταλία , αλλά ο σερβιτόρος τους αρνήθηκε να τους προσφέρει μετά το φαγητό!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο