Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μυστικό της κέτσαπ των McDonald’s – Γιατί είναι πιο γλυκιά από τις άλλες;

ΑρχικήΝέαΤο μυστικό της κέτσαπ των McDonald's - Γιατί είναι πιο γλυκιά από τις άλλες;
spot_img

Ο Mike Haracz, πρώην εκτελεστικός σεφ για τα McDonald’s εξηγεί το μυστικό πίσω από την κέτσαπ της αλυσίδας και τι κάνει τη γεύση της τόσο διαφορετική.

Κάποιοι λένε ότι το μυστικό της McDonald’s για νόστιμο cheeseburger κρύβεται στην κέτσαπ του, μεταξύ άλλων.

- Advertisement -

Η αλυσίδα γρήγορου φαγητού χρησιμοποιεί μια κέτσαπ δικής της παραγωγής, αλλά όταν κανείς τη δοκιμάζει, έχει εντελώς διαφορετική γεύση από όλες τις άλλες, πιο γλυκιά. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Ο Mike Haracz, πρώην εκτελεστικός σεφ για τα McDonald’s  που στο προφίλ του αποκαλύπτει συχνά μυστικά της αλυσίδας, απαντά στο TikTok  σε αυτήν ακριβώς την ερώτηση με ένα βίντεο, καταρρίπτοντας, επίσης  τη θεωρία ότι η αλυσίδα βάζει μέλι στο κέτσαπ της- αρκετά διαδεδομένη θεωρία στις ΗΠΑ.

«Αν πάτε στον ιστότοπο των McDonald’s και κοιτάξετε τη δήλωση των συστατικών της κέτσαπ στα μπιφτέκια τους και τη συγκρίνετε με τη Heinz (ενδεικτικό παράδειγμα που έθεσε), είναι σχεδόν πανομοιότυπη», εξηγεί ο Haracz στο TikTok του. «Ωστόσο, η κέτσαπ της Heinz φαίνεται ότι έχει κάποια πρόσθετα συστατικά».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του McDonald’s, η κέτσαπ τους παρασκευάζεται από «Συμπύκνωμα ντομάτας από κόκκινες ώριμες ντομάτες, αποσταγμένο ξύδι, σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, σιρόπι καλαμποκιού, νερό, αλάτι και φυσικές γεύσεις».

Παράλληλα, η συνταγή στο πίσω μέρος του μπουκαλιού Heinz περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, συν κρεμμύδι σε σκόνη και ένα άγνωστο μπαχαρικό.

Δεδομένου ότι καμία από τις συνταγές δεν μοιράζεται με ακρίβεια πόση ποσότητα από κάθε συστατικό χρησιμοποιείται, είναι απολύτως πιθανό οι αναλογίες να παίζουν ρόλο και στις διαφορετικές γεύσεις. Για τον Haracz, για παράδειγμα, τα επιπλέον συστατικά κάνουν τη Heinz πιο γευστική, αν και αυτό είναι υποκειμενικό. Αλλά σε καμία  από τις δύο δεν περιέχεται μέλι!

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα