Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025
16.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

H Ιταλία ανακάλεσε από την αγορά γιαούρτια της Κρι Κρι

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνH Ιταλία ανακάλεσε από την αγορά γιαούρτια της Κρι Κρι
spot_img

Aνάκληση λόγω κινδύνου αλλεργιογόνων.

Οι ιταλικές αρχές ανακάλεσαν από την αγορά γιαούρτια ελληνικής προέλευσης, “Στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά χωρίς λακτόζη” σύμφωνα με ενημέρωση από το Ευρωπαϊκό Σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης για τα Τρόφιμα, RASFF.

- Advertisement -

Το αρμόδιο υπουργείο της χώρας, δημοσίευσε ειδοποίηση ανάκλησης για το «προϊόν της επωνυμίας Welles χωρίς λακτόζη, που ονομάζεται στραγγιστό γιαούρτι χωρίς λακτόζη, που διατίθεται στην αγορά από την Penny Market . Το όνομα του κατασκευαστή είναι Κρι Κρι με εργοστάσιο στην Ελλάδα , 3ο χλμ Νατ. Οδός Σερρών-Δράμας, που ταυτίζεται με το σήμα αναγνώρισης εγκατάστασης GR 45 883 EC. Η παρτίδα του προϊόντος είναι αναγνωρίσιμη έως την ημερομηνία λήξης 18-11-2023».

Οι λόγοι για την ανάκληση αναφέρουν ότι «κατά τη φάση της συσκευασίας, κατά λάθος τοποθετήθηκαν καπάκια του προϊόντος χωρίς λακτόζη σε μπολ του προϊόντος που δεν περιέχει λακτόζη ». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την τυχαία παρουσία αλλεργιογόνου λακτόζης στο προϊόν. Η προειδοποίηση είναι «μην καταναλώσετε το προϊόν και επιστρέψτε το στο σημείο πώλησης».

Η παρουσία λακτόζης σε ένα προϊόν με την ένδειξη «χωρίς λακτόζη» μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των ατόμων που είναι αλλεργικά/δυσανεκτικά σε αυτό το συστατικό, αναφέρει το RASFF.

Η δυσανεξία στη λακτόζη εμφανίζεται όταν το σώμα παράγει ελάχιστη ή καθόλου παραγωγή του πεπτικού ενζύμου λακτάση , το οποίο χρησιμοποιείται για τη διάσπαση της λακτόζης και την πέψη της. Η πρόσληψη λακτόζης για το άτομο με δυσανεξία μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που εμφανίζονται 30 λεπτά έως δύο ώρες αργότερα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η συσσώρευση αερίων και νερού στο παχύ έντερο μπορεί να προκαλέσει μετεωρισμό, διάρροια και κοιλιακό άλγος. Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι σπάνια επικίνδυνη, αλλά τα συμπτώματα είναι πολύ ενοχλητικά και οδηγούν σε σημαντικούς περιορισμούς. Διαφορετική είναι η περίπτωση της αλλεργίας στις πρωτεΐνες του γάλακτος, που στις πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει αναφυλακτικό σοκ με θανατηφόρες συνέπειες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άνοιξαν “ύπουλα” τα πρώτα σουπερμάρκετ ASDA και MORRISONS στην Ελλάδα – Δείτε φωτογραφίες

Οι πρώτες αντιδράσεις Σκλαβενίτη, ΑΒ και Lidl - Η σιωπή της ΜΑΣΟΥΤΗΣ - Τα άρθρα στα βρετανικά μέσα

Τι γίνεται με τα πατατάκια; Νέα ανάκληση δημοφιλούς μάρκας

Γιατί συμβαίνουν τόσες πολλές ανακλήσεις σε πατατάκια τους τελευταίους μήνες;

Νέα αποκάλυψη για το πιο δημοφιλές γλυκαντικό – Οδηγεί και σε αθηροσκλήρωση!

Το αμφιλεγόμενο γλυκαντικό εκτός από τις κατηγορίες για πρόκληση καρκίνου αντιμετωπίζεται και ως αιτία καρδιαγγειακής νόσου σύμφωνα με νέα μελέτη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα