Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

H Ιταλία ανακάλεσε από την αγορά γιαούρτια της Κρι Κρι

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνH Ιταλία ανακάλεσε από την αγορά γιαούρτια της Κρι Κρι
spot_img

Aνάκληση λόγω κινδύνου αλλεργιογόνων.

Οι ιταλικές αρχές ανακάλεσαν από την αγορά γιαούρτια ελληνικής προέλευσης, “Στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά χωρίς λακτόζη” σύμφωνα με ενημέρωση από το Ευρωπαϊκό Σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης για τα Τρόφιμα, RASFF.

Το αρμόδιο υπουργείο της χώρας, δημοσίευσε ειδοποίηση ανάκλησης για το «προϊόν της επωνυμίας Welles χωρίς λακτόζη, που ονομάζεται στραγγιστό γιαούρτι χωρίς λακτόζη, που διατίθεται στην αγορά από την Penny Market . Το όνομα του κατασκευαστή είναι Κρι Κρι με εργοστάσιο στην Ελλάδα , 3ο χλμ Νατ. Οδός Σερρών-Δράμας, που ταυτίζεται με το σήμα αναγνώρισης εγκατάστασης GR 45 883 EC. Η παρτίδα του προϊόντος είναι αναγνωρίσιμη έως την ημερομηνία λήξης 18-11-2023».

Οι λόγοι για την ανάκληση αναφέρουν ότι «κατά τη φάση της συσκευασίας, κατά λάθος τοποθετήθηκαν καπάκια του προϊόντος χωρίς λακτόζη σε μπολ του προϊόντος που δεν περιέχει λακτόζη ». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την τυχαία παρουσία αλλεργιογόνου λακτόζης στο προϊόν. Η προειδοποίηση είναι «μην καταναλώσετε το προϊόν και επιστρέψτε το στο σημείο πώλησης».

Η παρουσία λακτόζης σε ένα προϊόν με την ένδειξη «χωρίς λακτόζη» μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των ατόμων που είναι αλλεργικά/δυσανεκτικά σε αυτό το συστατικό, αναφέρει το RASFF.

Η δυσανεξία στη λακτόζη εμφανίζεται όταν το σώμα παράγει ελάχιστη ή καθόλου παραγωγή του πεπτικού ενζύμου λακτάση , το οποίο χρησιμοποιείται για τη διάσπαση της λακτόζης και την πέψη της. Η πρόσληψη λακτόζης για το άτομο με δυσανεξία μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που εμφανίζονται 30 λεπτά έως δύο ώρες αργότερα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η συσσώρευση αερίων και νερού στο παχύ έντερο μπορεί να προκαλέσει μετεωρισμό, διάρροια και κοιλιακό άλγος. Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι σπάνια επικίνδυνη, αλλά τα συμπτώματα είναι πολύ ενοχλητικά και οδηγούν σε σημαντικούς περιορισμούς. Διαφορετική είναι η περίπτωση της αλλεργίας στις πρωτεΐνες του γάλακτος, που στις πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει αναφυλακτικό σοκ με θανατηφόρες συνέπειες.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα