Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

H Unilever αποσύρει από το μάρκετινγκ τα κοινωνικά μηνύματα

ΑρχικήΝέαH Unilever αποσύρει από το μάρκετινγκ τα κοινωνικά μηνύματα
spot_img

Ο νέος CEO εστιάζει στην αύξηση των πωλήσεων και απομακρύνεται από πολιτικές και κοινωνικές θέσεις.

Νέα εποχή και νέα ήθη στην βιομηχανία τροφίμων προωθεί ο γίγαντας τροφίμων Unilever που παράγει μερικές από τις πιο γνωστές μάρκες τροφίμων παγκοσμίως, όπως μαγιονέζα hellmann’s, παγωτό Magnum, Pumaro, Zwan, Calve και κύβους Knorr και είναι η έβδομη πιο πολύτιμη εταιρεία της Ευρώπης, με 148.000 υπαλλήλους το 2021.

Ο Hein Schumacher, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της πολυεθνικής από τον Alan Jope τον Ιούλιο, είπε ότι θα σταματήσει να «προσαρμόζει» με το ζόρι μηνύματα κοινωνικής δικαιοσύνης σε επωνυμίες. Αιτιλογώντας την απόφαση ο Σουμάχερ τόνισε πως οι επωνυμίες που παίρνουν πολιτικές θέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μια «ανεπιθύμητη απόσπαση της προσοχής».

Ο προηγούμενος CEO Alan Jope, είχε θέσει την κοινωνική διάσταση της εταιρείας στο επίκεντρο της στρατηγικής μάρκετινγκ, κάτι που φαίνεται πως αλλάζει πλέον ριζικά. Πέρυσι η Unilever δέχθηκε επικρίσεις από επενδυτές “για «γελοία» σηματοδότηση αρετής για τα πάντα, από τη βιωσιμότητα έως τους κύβους μετοχών Knorr”.  «Μια εταιρεία που πιστεύει ότι πρέπει να καθορίσει τον σκοπό της μαγιονέζας Hellmann’s έχει σαφώς χάσει την πλοκή» είχε πει ένας από τους πιο σημαντικούς επενδυτές της Unilever και ιδρυτής της Fundsmith Equity,  Terry Smith.

Ο Schumacher είπε ότι ένας κοινωνικός σκοπός είναι κρίσιμος για το μάρκετινγκ ορισμένων εμπορικών σημάτων, αλλά για άλλους είναι «περισπασμός», προσθέτοντας: «Δεν πρέπει κάθε μάρκα να έχει κοινωνικό ή περιβαλλοντικό σκοπό. Δεν θέλουμε να το εφαρμόσουμε με το ζόρι στις επωνυμίες χωρίς λόγο» σύμφωνα με το This is money.

Nα σημειωθεί πως στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, η Unilever σημείωσε άνοδο 5,2% στις πωλήσεις, ενισχυμένη από τις αυξήσεις των τιμών. Αλλά οι όγκοι μειώθηκαν κατά 0,6%, με την Ευρώπη να σημειώνει χτύπημα 10,7%.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο