Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, 2025
11.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ανάγκη δίκαιης και βιώσιμης διαχείρισης του νερού – Εμπειρογνωμονες προτείνουν επτά στρατηγικές

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗ ανάγκη δίκαιης και βιώσιμης διαχείρισης του νερού - Εμπειρογνωμονες προτείνουν επτά στρατηγικές
spot_img

Επτά στρατηγικές διαχείρισης του νερού που θα βοηθήσουν στην επίτευξη ειρήνης και ασφάλειας.

Εμπειρογνώμονες εκπονήσα ένα σχέδιο για την εξασφάλιση ασφαλούς, δίκαιης και βιώσιμης παγκόσμιας πρόσβασης σε καθαρό νερό μέσω μιας στρατηγικής επτά σημείων που θα επιτρέψει την αποτελεσματική διαχείριση των προκλήσεων του νερού, ώστε να μη δημιουργούν συγκρούσεις όταν η πρόσβαση περιορίζεται ή η χρήση μοιράζεται άδικα.

Δημοσιεύοντας τη μελέτη τους στο περιοδικό Nature Water, η διεθνής ομάδα διεπιστημονικών εμπειρογνωμόνων καθόρισε τις ακόλουθες επτά στρατηγικές που θα βοηθήσουν στην επίτευξη ειρήνης και ασφάλειας:

  • Συνεργασία σε τοπικό επίπεδο για τις παγκόσμιες προκλήσεις στον τομέα των υδάτων, ώστε να επιτευχθεί μείωση των συγκρούσεων, ενδυνάμωση των κοινωνιών των πολιτών και οικοδόμηση ανθεκτικότητας.
  • Συμμετοχή των κοινοτήτων στην ανάπτυξη της διακυβέρνησης των υδάτων μπορεί να αποτρέψει τις συγκρούσεις σε περιόδους έλλειψης, όπως επίσης η βελτιωμένη δημόσια επικοινωνία και η επιστήμη των πολιτών συμβάλλουν στην προώθηση της διαφάνειας και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης.
  • Ενσωμάτωση τη γνώση των τοπικών εμπειρογνωμόνων και τις λύσεις που βασίζονται στη φύση με την τεχνική υποδομή για να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα των κοινοτήτων. Για παράδειγμα χρήση παραδοσιακών πρακτικών διαχείρισης των υδάτων στο Νεπάλ και το Περού βοήθησε στην αντιμετώπιση των τοπικών προκλήσεων στον τομέα των υδάτων.
  • Να ληφθούν υπόψη οι υφιστάμενες ανισότητες κατά την ανάπτυξη εθνικών και τοπικών πολιτικών για την πρόληψη των συγκρούσεων και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, με επιτυχημένες πρωτοβουλίες συνεργασίας στον τομέα των υδάτων, όπως το έργο EcoPeace στη Μέση Ανατολή, το οποίο είναι υποψήφιο για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2024.
  • Εξασφάλιση ασφαλούς πρόσβασης σε νερό για τις γυναίκες και τα κορίτσια, που συχνά φέρουν την ευθύνη για τη συλλογή νερού. Η ενσωμάτωση της ασφάλειας, της ισότητας των φύλων και της πρόσβασης στις πολιτικές διακυβέρνησης των υδάτων είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία και την ενδυνάμωση των γυναικών πολιτών.
  • Καλύτερη πρόβλεψη των αλλαγών που σχετίζονται με το νερό και βελτίωση της τοπικής ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των εντεινόμενων προκλήσεων του νερού και ενσωμάτωση των πιο πρόσφατων δεδομένων τηλεπισκόπησης με την τοπική ανάλυση και επένδυση σε προσαρμοστικές υποδομές.
  • Πρόληψη συγκρούσεων μέσω διεθνών συνθηκών και διακυβερνητικής διαχείρισης διασυνοριακών λεκανών απορροής ποταμών, όπως για παράδειγμα, η συνθήκη για τα ύδατα του Ινδού μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας και η κοινή διαχείριση της λίμνης Τιτικάκα από το Περού και τη Βολιβία.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν τη σημασία πρωτοβουλιών όπως η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα ύδατα στην πρόληψη των συγκρούσεων και την προώθηση της κοινής διαχείρισης των υδάτων.

Σημειώνουν ότι η πρωτοβουλία «HELPING» της Διεθνούς Ένωσης Υδρολογικών Επιστημών (IAHS) επικεντρώνεται στην τοπική εμπλοκή, τη διεπιστημονική συνεργασία και τις καινοτόμες μεθόδους για την εξεύρεση λύσεων σε θέματα που σχετίζονται με το νερό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιδημία «ταινίας» σε Βελγικό σχολείο – Πατέρας τράβηξε από το σώμα του γιου του σκουλήκι μήκους 1 μέτρου

Η μόλυνση προκαλείται με κατανάλωση μολυσμένων τροφών με αυγά του σκώληκα ή με ώριμο σκώληκα

Πώς οι τροφικές δηλητηριάσεις οδηγούν σε καρκινογενέσεις – Επιστημονική Ανασκόπηση μελετών

Μεγάλος όγκος ερευνών επιβεβαιώνει ότι μία τροφική δηλητηρίαση σε μερικές περιπτώσεις, δεν είναι μία παροδική ταλαιπωρία αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο