ΑρχικήΝέαΗ απίθανη διατροφική συμβουλή του συμβούλου του Τραμπ που προκάλεσε γέλια

Η απίθανη διατροφική συμβουλή του συμβούλου του Τραμπ που προκάλεσε γέλια

Μια αναφορά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για πιο υγιεινά σχολικά γεύματα έγινε viral

3 λεπτά ανάγνωσης

Μια φαινομενικά σοβαρή συζήτηση για την υγιεινή διατροφή των παιδιών στις ΗΠΑ κατέληξε σε μια από τις πιο παράξενες στιγμές της εκδήλωσης, όταν ο σύμβουλος του Τραμπ για θέματα διατροφής, υγείας και στέγασης, Μπεν Κάρσον, ανέφερε τα χοτ ντογκ την ώρα που μιλούσε για τρόφιμα που τα παιδιά θα μπορούσαν να γνωρίσουν μέσα από την επαφή τους με τους αγρότες. Η αναφορά προκάλεσε γέλια στο κοινό και στη συνέχεια διαδόθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό συνέβη σε εκδήλωση του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας στην Ουάσιγκτον, η οποία είχε ως στόχο να προωθήσει την πρωτοβουλία «Harvest to Hallways», ένα πρόγραμμα που συνδέει τα σχολεία με τοπικούς παραγωγούς και προβλέπει χρηματοδότηση για τη βελτίωση των σχολικών γευμάτων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Κάρσον μίλησε για την ανάγκη τα παιδιά να γνωρίζουν καλύτερα από πού προέρχεται η τροφή τους και να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάζουν προϊόντα όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πηγή παραγωγής τους.

- Advertisement -

Ο Κάρσον περιέγραψε την εμπειρία μιας προηγούμενης επίσκεψής του σε σχολείο, όπου μαζί με την υπουργό Γεωργίας Μπρουκ Ρόλινς είχαν προσφέρει στα παιδιά πλήρες γάλα. Σύμφωνα με την περιγραφή του, τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τη γεύση του. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι η εκπαίδευση των μαθητών σχετικά με το έδαφος, την άρδευση και την καλλιέργεια μπορεί να τους βοηθήσει να αποκτήσουν διαφορετική σχέση με το φαγητό.

Σε αυτό το σημείο ανέφερε ως παραδείγματα μια ντομάτα κατευθείαν από το φυτό και φρέσκο γλυκό καλαμπόκι, πριν προσθέσει τα χοτ ντογκ. Η αναφορά προκάλεσε γέλιο, γεγονός που έκανε το συγκεκριμένο απόσπασμα να ξεχωρίσει από ολόκληρη την εκδήλωση και να μετατραπεί γρήγορα σε viral περιεχόμενο.

- Advertisement -

Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαβαστεί το περιστατικό. Η αναφορά στα χοτ ντογκ φαίνεται πως ήταν αστείο και όχι κυριολεκτική διατροφική σύσταση. Σύμφωνα με μεταγενέστερη διευκρίνιση από την πλευρά του υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, ένα σκυλί που βρισκόταν στο κοινό γάβγισε ακριβώς πριν από τη συγκεκριμένη αναφορά. Ο Κάρσον έκανε έτσι ένα αυθόρμητο λογοπαίγνιο με το «hot dog», προκαλώντας γέλιο στην αίθουσα.

Πέρα από το viral απόσπασμα, η εκδήλωση αφορούσε ένα πολύ ευρύτερο σχέδιο για τα σχολικά γεύματα. Η πρωτοβουλία προβλέπει επένδυση 50 εκατομμυρίων δολαρίων στις σχολικές καντίνες, ενώ έως 25 εκατομμύρια δολάρια προορίζονται για επιχορηγήσεις που θα επιτρέψουν στα σχολεία να προμηθεύονται τρόφιμα από τοπικούς παραγωγούς. Η κυβέρνηση Τραμπ εντάσσει την προσπάθεια στην ευρύτερη ατζέντα «Make America Healthy Again», η οποία έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουν τα παιδιά και στον περιορισμό των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία το κόστος των τροφίμων παραμένει σημαντικό ζήτημα για πολλές αμερικανικές οικογένειες. Παράλληλα, η ποιότητα και η διατροφική αξία των σχολικών γευμάτων αποτελούν αντικείμενο έντονης πολιτικής συζήτησης στις ΗΠΑ, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να συνδέσει τα σχολεία περισσότερο με την τοπική αγροτική παραγωγή.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ψευδάργυρος ή βιταμίνη C για το κρυολόγημα; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Οι διαφορές στη δράση τους και τι δείχνουν οι μελέτες για το κρυολόγημα

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. επιστρέφει: Επανεκκίνηση της Ελληνικής διεπιστημονικής κοινότητας για την ασφάλεια τροφίμων

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. ανασυγκροτείται, ανοίγοντας ξανά τον δρόμο για διεπιστημονική συνεργασία στην ασφάλεια τροφίμων και τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα.

Κατάψυξη κρέατος: Η Κομισιόν αλλάζει τους κανόνες – Τι προβλέπει η νέα πρόταση, πώς επηρεάζει τους επαγγελματίες του κλάδου

Νέους κανόνες για το πόσο και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να παραμένει νωπό το κρέας πριν από την κατάψυξη εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι αποδεικνύεται η μικροβιολογική ασφάλεια.