Το Ε 960d εντάχθηκε στον ενωσιακό κατάλογο πρόσθετων τροφίμων για χρήση σε τρόφιμα.
Τον Ιανουάριο του 2019 υποβλήθηκε αίτηση για την έγκριση γλυκοζυλιωμένων γλυκοζιτών στεβιόλης ως νέου προσθέτου τροφίμων για χρήση ως γλυκαντικού. Οι γλυκοζυλιωμένοι γλυκοζίτες στεβιόλης έχουν βελτιωμένο προφίλ γλυκύτητας σε σύγκριση με τα άλλα εγκεκριμένα γλυκαντικά, συμπεριλαμβανομένων των γλυκοζιτών στεβιόλης από στέβια (E 960a).
Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (πάνελ ANS) αξιολόγησε την ασφάλεια των γλυκοζυλιωμένων γλυκοζιτών στεβιόλης και διατύπωσε τη γνώμη της στις 15 Δεκεμβρίου 2021. Η Αρχή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ανησυχία ως προς την ασφάλεια για τη χρήση γλυκοζυλιωμένων γλυκοζιτών στεβιόλης ως προσθέτου τροφίμων για τις ίδιες προτεινόμενες χρήσεις και επίπεδα χρήσης με τους γλυκοζίτες στεβιόλης (E 960a-960c) που χρησιμοποιούνται ως γλυκαντικά. Η υπάρχουσα αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη (ADI) για γλυκοζίτες στεβιόλης (E 960) των 4 mg/kg σωματικού βάρους (bw) ανά ημέρα, εκφρασμένη ως στεβιόλη, μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στους γλυκοζίτες γλυκοζόλης γλυκοζυλιωμένης στεβιόλης
Ως εκ τούτου η Επιτροπή με τον κανονισμό 2023/447 ενέκρινε το πρόσθετο «γλυκοζυλιωμένοι γλυκοζίτες στεβιόλης» (E 960d) ως γλυκαντικό στις κατηγορίες τροφίμων στις οποίες επιτρέπονται επί του παρόντος οι γλυκοζίτες στεβιόλης (E 960a-960c) και στα ίδια μέγιστα επίπεδα.