Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025
12.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ΕΕ εγκρίνει νέο γλυκαντικό πιο γλυκό από τα άλλα: «Γλυκοζυλιωμένοι γλυκοζίτες στεβιόλης» (E 960d)

ΑρχικήΝέαΗ ΕΕ εγκρίνει νέο γλυκαντικό πιο γλυκό από τα άλλα: «Γλυκοζυλιωμένοι γλυκοζίτες στεβιόλης» (E 960d)
spot_img

Το Ε 960d εντάχθηκε στον ενωσιακό κατάλογο πρόσθετων τροφίμων για χρήση σε τρόφιμα.

Τον Ιανουάριο του 2019 υποβλήθηκε αίτηση για την έγκριση γλυκοζυλιωμένων γλυκοζιτών στεβιόλης ως νέου προσθέτου τροφίμων για χρήση ως γλυκαντικού. Οι γλυκοζυλιωμένοι γλυκοζίτες στεβιόλης έχουν βελτιωμένο προφίλ γλυκύτητας σε σύγκριση με τα άλλα εγκεκριμένα γλυκαντικά, συμπεριλαμβανομένων των γλυκοζιτών στεβιόλης από στέβια (E 960a).

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (πάνελ ANS) αξιολόγησε την ασφάλεια των γλυκοζυλιωμένων γλυκοζιτών στεβιόλης και διατύπωσε τη γνώμη της στις 15 Δεκεμβρίου 2021. Η Αρχή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ανησυχία ως προς την ασφάλεια για τη χρήση γλυκοζυλιωμένων γλυκοζιτών στεβιόλης ως προσθέτου τροφίμων για τις ίδιες προτεινόμενες χρήσεις και επίπεδα χρήσης με τους γλυκοζίτες στεβιόλης (E 960a-960c) που χρησιμοποιούνται ως γλυκαντικά. Η υπάρχουσα αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη (ADI) για γλυκοζίτες στεβιόλης (E 960) των 4 mg/kg σωματικού βάρους (bw) ανά ημέρα, εκφρασμένη ως στεβιόλη, μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στους γλυκοζίτες γλυκοζόλης γλυκοζυλιωμένης στεβιόλης

Ως εκ τούτου η Επιτροπή με τον κανονισμό 2023/447 ενέκρινε το πρόσθετο «γλυκοζυλιωμένοι γλυκοζίτες στεβιόλης» (E 960d) ως γλυκαντικό στις κατηγορίες τροφίμων στις οποίες επιτρέπονται επί του παρόντος οι γλυκοζίτες στεβιόλης (E 960a-960c) και στα ίδια μέγιστα επίπεδα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο