Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η έκθεση κρητικών προϊόντων επιστρέφει στη ΔΕΘ από τις 6 ως τις 14 Μαΐου

ΑρχικήΝέαΗ έκθεση κρητικών προϊόντων επιστρέφει στη ΔΕΘ από τις 6 ως τις 14 Μαΐου
spot_img

Στην έκθεση συμμετέχουν δεκάδες παραγωγοί, οικογενειακές επιχειρήσεις και μικρά ελληνικά brands από κάθε γωνιά της κρητικής γης.

Από γεύσεις, μυρωδιές και αρώματα θα «πλημμυρίσει» τις επόμενες ημέρες ο χώρος της ΔΕΘ καθώς το διάστημα από τις 6 έως τις 14 Μαΐου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη η 34η έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας».

- Advertisement -

Οι πρώτοι παραγωγοί αρχίζουν σιγά σιγά να καταφθάνουν στην πόλη και θα ξεκινήσουν να στήνουν την πραμάτεια τους, το ρακί, την τσικουδιά, το μέλι, το λάδι, τη γραβιέρα, τις σφακιανόπιτες, τα ξεροτήγανα και πολλά άλλα τοπικά προϊόντα στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ, στο τόξο της ΧΑΝΘ, περιμένοντας το καταναλωτικό κοινό.

Στην έκθεση συμμετέχουν δεκάδες παραγωγοί, οικογενειακές επιχειρήσεις και μικρά ελληνικά brands από κάθε γωνιά της κρητικής γης – από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, το Λασίθι, τα Χανιά, αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Η τελετή των εγκαινίων έχει οριστεί για το Σάββατο, 6 Μαίου, στις 7 το απόγευμα με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

«Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης αγάπησε τη διοργάνωση από την πρώτη στιγμή και όλη η πόλη ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των παραγωγών. Γνωρίζουν ότι θα βρουν εξαιρετικά προϊόντα, ενώ με τα χρόνια δημιουργήθηκαν σχέσεις φιλίας μεταξύ των παραγωγών και του καταναλωτικού κοινού. Αρκετοί έχουν ανταλλάξει τηλέφωνα, μιλάνε κατά τη διάρκεια του χειμώνα και προμηθεύονται τα τοπικά μας προϊόντα», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοργανωτής της έκθεσης, Νεκτάριος Σερμάκης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εννιαήμερης λειτουργίας θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με τη συμμετοχή 70 πολιτιστικών σωματείων και πάνω από 1.500 χορευτών που με τις φορεσιές τους θα μεταφέρουν στους επισκέπτες τις αξίες της παράδοσης. Η είσοδος στους χώρους της ΔΕΘ είναι ελεύθερη, με δωρεάν πάρκινγκ. Η έκθεση θα υποδέχεται κόσμο καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 9:30 το βράδυ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα