Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ελληνική διατροφή στην 5η Παγκόσμια Σύνοδο για τα τρόφιμα

ΑρχικήΝέαΗ Ελληνική διατροφή στην 5η Παγκόσμια Σύνοδο για τα τρόφιμα
spot_img

cibum team

Τη στρατηγική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την ονομασία «Ελληνική Διατροφή» παρουσίασε ο Σπήλιος Λιβανός, κατά τη συμμετοχή του στην Διεθνή Υπουργική Τηλεδιάσκεψη της 5ης Παγκόσμιας Συνόδου για τα Τρόφιμα.   Η εν λόγω πρωτοβουλία θα συμβάλει «στην υιοθέτηση καλών πρακτικών και στην αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών σε όλη την αλυσίδα του διατροφικού οικοσυστήματος, σύμφωνα και με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική “από το Αγρόκτημα στο πιάτο”, όπως δήλωσε σχετικά ο Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

   Τόνισε πως αποτελεί «ισχυρή πολιτική δέσμευση η προώθηση μια ολιστικής και βιώσιμης ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής της Ελλάδας, με γνώμονα τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών».

   Για την επίτευξη αυτού του στόχου, σύμφωνα με τον κ. Λιβανό, «θα προωθήσουμε και θα επενδύσουμε σε “καθαρές και ουδέτερες” καλλιεργητικές μεθόδους, στην αναγεννητική γεωργία, την ευζωία των ζώων, τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την αποφυγή της απώλειας και τον περιορισμό της σπατάλης των τροφίμων».

   Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη Σύνοδο των Συστημάτων Τροφίμων 2021, Δρ. Agnes Kalibata, καθώς και υπουργοί από χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Φινλανδία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ρουμανία, η Ιρλανδία, το Εκουαδόρ, η Κολομβία, η Χιλή, η Σαουδική Αραβία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Κένυα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο