Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η «Γοργόνα» το κρασί από τον αστικό αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης κέρδισε τις εντυπώσεις στο Μιλάνο

ΑρχικήΝέαΗ «Γοργόνα» το κρασί από τον αστικό αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης κέρδισε τις εντυπώσεις στο Μιλάνο
spot_img

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο μοναδικός ελληνικός δήμος που έχει δημιουργήσει τον δικό του βιολογικό αστικό αμπελώνα.

Η «Γοργόνα», το κρασί του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ταξίδεψε μέχρι το Μιλάνο, όπου οργανώθηκε μια ξεχωριστή γευσιγνωσία πέντε αστικών οίνων. Την εκδήλωση διοργάνωσε το παγκόσμιο δίκτυο πόλεων με αστικούς αμπελώνες Urban Vineyards Association (UVA), στο οποίο εντάχθηκε πριν από λίγους μήνες η Θεσσαλονίκη. Οι πόλεις με αμπελώνες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, πέραν της Θεσσαλονίκης, είναι η Βαρκελώνη, η Αίτνα, το Τορίνο και η Μονμάρτη.

Η ένταξη του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο δημιουργικό δίκτυο της UVA έγινε με αφορμή το χρηματοδοτούμενο έργο Food Trails Horizon 2020 ως πιλοτική δράση πάνω στη Διατροφική Πολιτική και την Αστική Γεωργία.

Μέσα από εκδηλώσεις ανάλογες με αυτή που οργανώθηκε στο Μιλάνο, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, προβάλλονται η επιτυχημένη πρακτική του αστικού αμπελώνα του Δήμου και η ίδια η Θεσσαλονίκη ως γαστρονομικός προορισμός και μέλος του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της Γαστρονομίας. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο μοναδικός ελληνικός δήμος που έχει δημιουργήσει τον δικό του βιολογικό αστικό αμπελώνα, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή της Δόξας, απέναντι από το Καυτανζόγλειο Στάδιο, στον χώρο μεταξύ των οδών Αγίου Δημητρίου, Καυτανζόγλου, Τζοβαροπούλου και Τήλου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο