cibum team
Η εταιρεία Danish Crown είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς κρέατος στον κόσμο, και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χοιρινού κρέατος στην Ευρώπη καθώς και βασικός παίκτης στην ευρωπαϊκή αγορά βοείου κρέατος. Η πορεία των 130 ετών στον χώρο της επεξεργασίας κρέατος και οι εξαγωγές σε περισσότερες από 130 χώρες, της δίνει το δικαίωμα να έχει άποψη για το μέλλον του κλάδου, να την εκφράζει και μάλιστα να γίνεται είδηση.
Ο Jais Valeur, Διευθύνων Σύμβουλος της Danish Crown, προέβλεψε λοιπόν, μιλώντας στην εφημερίδα Berlingske, ότι η μπριζόλα σύντομα θα θεωρείται τόσο πολυτελές φαγητό, όσο η σαμπάνια και το χαβιάρι, λόγω του πρόσθετου κόστους που σχετίζεται με το κλίμα.
Σύμφωνα με το cphPostonline, ενώ η Danish Crown ισχυρίζεται ότι έχει κάνει τεράστια βήματα στις προσπάθειές της να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της παραγωγής χοιρινού κρέατος – ισχυρισμοί που έχουν αμφισβητηθεί – το βόειο κρέας είναι μια πολύ πιο δύσκολη πρόκληση, παραδέχεται ο Valeur.
“Το βόειο κρέας δεν προβλέπεται να είναι ποτέ πολύ φιλικό προς το κλίμα. Θα είναι λίγο σαν τη σαμπάνια: δηλαδή σαν ένα προϊόν πολυτελείας”, είπε.
“Θα εξακολουθούμε να έχουμε παραγωγή, ωστόσο η παραγωγή βοείου κρέατος θα προέρχεται από βοοειδή γαλακτοπαραγωγής, μόσχου και βοοειδή που βόσκουν στο λιβάδι και προσθέτουν στη βιοποικιλότητα. Το βόειο θα γίνει ένα πολυτελές προϊόν που θα τρώμε σε ειδικές περιπτώσεις.”
Στο πλαίσιο των κλιματικών στόχων της, η Danish Crown θέλει να μειώσει τις εκπομπές παραγωγής κρέατος κατά 50% έως το 2030 και να είναι κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.
Η εταιρεία του Valeur δεσμεύεται ότι όλες οι πρωτοβουλίες της για τη βιωσιμότητα καθοδηγούνται από τη γνώση και τα δεδομένα.
Σύμφωνα με το CPHpost, τρεις από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής της Danish Crown, έχουν ως στόχο να καταστούν κλιματικά ουδέτερες έως τον Μάιο του 2022.
“Θα ανακοινώσουμε λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουμε να επιτύχουμε τους στόχους, και θα δημοσιεύσουμε στοιχεία για την εξέλιξή τους. Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε ο πιο διαφανής παραγωγός κρέατος στον κόσμο”, δήλωσε ο Jais Valeur στην εφημερίδα Berlingske.