Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
21.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε πολυχώρο γαστρονομίας με πρωτότυπα θεματικά εστιατόρια και ελληνικό street food

ΑρχικήΝέαΗ Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε πολυχώρο γαστρονομίας με πρωτότυπα θεματικά εστιατόρια και ελληνικό street food
spot_img

Το concept «ΣΤΟΑ» αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό πριν το καλοκαίρι του 2025.

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το νέο concept «ΣΤΟΑ» στο ιστορικό Μέγαρο Αρσακείου. Το μεγαλύτερο μέρος των μισθώσεων έχει ήδη κλείσει και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι τελευταίες συμφωνίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους. Το concept «ΣΤΟΑ» αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό πριν το καλοκαίρι του 2025.

Η «ΣΤΟΑ» θα προσφέρει στους επισκέπτες ένα οικείο περιβάλλον για επικοινωνία, εξερεύνηση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία, με επίκεντρο τη μεσογειακή γαστρονομία και έμφαση στους Έλληνες παραγωγούς. Η πρωτοπορία του concept «ΣΤΟΑ» έγκειται στη δημιουργία ενός υβριδικού πολυχώρου, όπου οι επισκέπτες θα δημιουργούν κάθε φορά τη δική τους μοναδική εμπειρία εστίασης. Πρόκειται για μια νέα φιλοσοφία για τα ελληνικά δεδομένα, που προτείνει μια δημιουργική και ατμοσφαιρική «συνεστίαση», η οποία θα συμπληρώνει την παραδοσιακή εστίαση, με πρωτότυπα θεματικά εστιατόρια, ελληνικό street food, pop-upstores, και ειδικά μελετημένους κοινόχρηστους χώρους, που θα προωθούν τη συνεχή ροή δράσεων, επιλογών και επικοινωνίας ανάμεσα στους επιμέρους χώρους. Παράλληλα, το concept «ΣΤΟΑ» θα περιλαμβάνει και το μεγαλύτερο κατάστημα στην Αθήνα διάθεσης και ανάδειξης ελληνικών προϊόντων από μικρούς και μεσαίους Έλληνες παραγωγούς, το «ΣΤΟΑ AGORA».

Σε αυτόν τον προορισμό, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιπλανηθούν και να επιλέξουν ανάμεσα σε μικρότερα ή μεγαλύτερα εστιατόρια, dine in και street food, θεματικές κουζίνες, καφέ, wine bar, κάβα και ζαχαροπλαστείο, ενώ ταυτόχρονα, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες και να εξερευνήσουν βιωματικά τον πλούτο της ελληνικής και μεσογειακής γαστρονομίας, συμμετέχοντας σε μαθήματα γευσιγνωσίας ή άλλες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις, οι οποίες θα διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στις καινοτομίες προστίθεται, μέσα από τη χρήση ειδικής εφαρμογής, η δυνατότητα μιας παρέας να κάθεται μαζί στους κοινόχρηστους χώρους, και μέσα στην ίδια παραγγελία να μπορεί ο καθένας να παραγγείλει από διαφορετικό κατάστημα. Οι κοινόχρηστοι χώροι παίζουν καθοριστικό ρόλο στο βίωμα της «συνεστίασης» που προσφέρει το concept «ΣΤΟΑ» και συνεπώς η μελέτη και η οργάνωσή τους αποτελεί προτεραιότητα στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του έργου.

Ο Θωμάς Αμαργιανός, επικεφαλής αρχιτέκτων της BETAPLAN, η οποία έχει εκπονήσει την αρχιτεκτονική μελέτη για την διαρρύθμιση, ανακαίνιση και επαναλειτουργία των χώρων του Αρσακείου Μεγάρου, δηλώνει, ότι «ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός δεν παραμένει μόνο στην ανάδειξη της ιστορικότητας του συγκροτήματος, αλλά δημιουργεί μία βιωματική εμπειρία στον επισκέπτη, καθώς παντού πρυτανεύει η αρχή της δημιουργίας ενός ενιαίου πολυχώρου, και όχι η απλή παράθεση καταστημάτων που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα η εμπειρία να είναι συνολική και όχι αποσπασματική».

Παράλληλα, η Χριστίνα Παπαλεξανδρή και ο Ηλίας Παπαγεωργίου, συνιδρυτές του αρχιτεκτονικού γραφείου PILA, που έχουν εκπονήσει τον σχεδιασμό του κινητού εξοπλισμού των κοινοχρήστων χώρων και τη εσωτερική διαμόρφωση του καταστήματος «ΣΤΟΑ AGORA», τονίζουν, πως «κοινόχρηστα τραπέζια και πάγκοι εξυπηρετούν μια πιο γρήγορη, self-service κατανάλωση, διαφορετική από την παραδοσιακή εμπειρία εστιατορίου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον σχεδιασμό βάσει του μεγέθους της παρέας, με ειδικά διαμορφωμένους χώρους για μεγάλες ομάδες, ζευγάρια ή μεμονωμένα άτομα».

Το concept «ΣΤΟΑ» θα πλαισιώνουν οι υπόλοιπες πτέρυγες του Μεγάρου Αρσακείου. Η πτέρυγα Σταδίου, η οποία θα φιλοξενήσει καταστήματα λιανεμπορίου με κορυφαία brands μόδας, ένδυσης και αθλητικών ειδών, και η πτέρυγα Πεσμαζόγλου, ως πτέρυγα πολιτισμού, από όπου οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στον πνεύμονα πρασίνου, που θα δημιουργηθεί στην ταράτσα του κτιρίου, στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», από την αναβαθμισμένη είσοδο, αλλά και στο «Europa Experience», το πρώτο μουσείο Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευκαιρία να παρακολουθήσετε το best seller σεμινάριο TÜV: Food safety culture advanced training course TÜV NORD σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

5 μωρά πέθαναν από ασφυξία σε κούνιες της Fisher-Price – Ανακαλούνται πάνω από 2 εκατομμύρια κούνιες

Νέα ανάκληση προϊόντων της Fisher-Price λόγω σοβαρού κινδύνου για τα βρέφη.

Μέγα σκάνδαλο στη Τουρκία: Πουλούσαν χοιρινό κρέας ως μοσχάρι και κοτόπουλο! Έντονες αντιδράσεις

Το σκάνδαλο προκάλεσε εκτεταμένη ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων της γείτονος χώρας.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο