ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗ (σχεδόν) τέλεια ληστεία: Συνελήφθη καλλονή και "Μις Βραζιλία" για ληστεία κρασιών...

Η (σχεδόν) τέλεια ληστεία: Συνελήφθη καλλονή και “Μις Βραζιλία” για ληστεία κρασιών αξίας 1,6 εκ ευρώ!

Τα ισπανικά ΜΜΕ το αποκαλούν “την κλοπή του αιώνα”

2 λεπτά ανάγνωσης

Πρώην διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία «Μις Κόσμος» από το Μεξικό συνελήφθη για ληστεία κρασιών αξίας 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Μπλεγμένος στην υπόθεση φέρεται να είναι και ο σύντροφός της.

Τα Ισπανικά μέσα την είχαν χαρακτηρίσει “Η κλοπή του αιώνα”... αλλά μετά από εννέα μήνες αστυνομική καταδίωξη σε όλη την Ευρώπη, μια πρώην βασίλισσα της ομορφιάς του Μεξικού και διαγωνιζόμενη για το διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Κόσμος» συνελήφθη για κλοπή μπουκαλιών κρασιού αξίας 1,6 εκατομμυρίων ευρώ από  εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin στην Ισπανία, με το σύντροφο-συνεργό της.

- Advertisement -

Η κλοπή φάνηκε, μάλιστα, να έχει σχεδιαστεί με «χειρουργική» ακρίβεια, καθώς, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, το ζευγάρι είχε επισκεφθεί το εστιατόριο 3 φορές πριν τελικά πραγματοποιήσει τη ληστεία. Κατάφεραν να κλέψουν από το εστιατόριο 45 μπουκάλια κρασί, συμπεριλαμβανομένου ενός Château d’Yquem του 1806, γράφει ο ιστότοπος The Drinks Business.

Θεωρείται πως η γυναίκα έκανε check in στο ξενοδοχείο χρησιμοποιώντας πλαστό ελβετικό διαβατήριο πριν έρθει μαζί της ο συνεργός της. Τα γεγονότα έλαβαν χώρα ως εξής. Αρχικά, το ζευγάρι δείπνησε στο εστιατόριο και μετά το δείπνο, ζήτησε μια ξενάγηση στην κάβα τους. Η γυναίκα αργότερα απέσπασε την προσοχή ενός μέλους του προσωπικού ζητώντας περισσότερο φαγητό, ενώ η κουζίνα είχε κλείσει, ενώ ο άνδρας πήρε το δρόμο για την κάβα, χρησιμοποίησε ένα κύριο κλειδί για να μπει και έφυγε με τρία σακίδια γεμάτα με πανάκριβο κρασί.

- Advertisement -

Έπειτα, το ζευγάρι βγήκε από το ξενοδοχείο στις 5μιση το πρωί της επόμενης μέρας. Έφυγαν από την Ισπανία λίγες μέρες αργότερα και καταδιώχτηκαν σε όλη την Ευρώπη από την αστυνομία μέχρι που αναγνωρίστηκαν από Κροάτες συνοριοφύλακες καθώς προσπαθούσαν να περάσουν από το Μαυροβούνιο.

Η έρευνα παραμένει ανοιχτή. Δυστυχώς, το κρασί, το οποίο σύμφωνα με το σομελιέ και συνιδιοκτήτη του εστιατορίου Αtrio, όπου έγινε η ληστεία, δεν έχει επιστραφεί ακόμα στην κάβα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Πάνω από 15 χώρες σε επιφυλακή για Salmonella σε μονάδα κρέατος πουλερικών – Βρέθηκε στα ποδονάρια των εργαζομένων

Δεκαοκτώ follow-ups στο RASFF μετά την ανίχνευση Salmonella Typhimurium στο περιβάλλον ολλανδικής μονάδας πουλερικών.

Κανονισμός PPWR: Γιατί η βιομηχανία ζητά να σταματήσουν οι πρόσθετες απαιτήσεις από τις μεγάλες αλυσίδες

Μην ζητάτε περισσότερα από όσα προβλέπει ο PPWR», το μήνυμα της βιομηχανίας

Κρέας: Ανθεκτικό βακτήριο εντοπίστηκε σε προϊόντα, εργαζόμενους και καταναλωτές

Νέα μελέτη εντοπίζει πολυανθεκτικά στελέχη εντερόκοκκου και γενετικές ομοιότητες μεταξύ διαφορετικών πηγών