Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αναδυόμενες τάσεις 2023 στη βιομηχανία τροφίμων: Το τρίπτυχο ιχνηλασιμότητα – βιωσιμότητα – ψηφιοποίηση

ΑρχικήΝέαΑναδυόμενες τάσεις 2023 στη βιομηχανία τροφίμων: Το τρίπτυχο ιχνηλασιμότητα - βιωσιμότητα - ψηφιοποίηση
spot_img

Η ιχνηλασιμότητα, η βιωσιμότητα και η ψηφιοποίηση είναι μόνο μερικές από τις τάσεις που πρέπει να υιοθετήσει κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στα τρόφιμα.

Σε ότι αφορά τα τρόφιμα και την επιλογή τους, οι καταναλωτές εστιάζουν ως επί τω πλείστω σε 3 στοιχεία: στην ποιότητα, στην τιμή και στην προέλευση. Και σύμφωνα με την εταιρεία- ειδικό στην ασφάλεια τροφίμων και ψηφιοποίησης των διαδικασιών της ποιότητας τροφίμων, Νονοlyze, το 2023 η ιχνηλασιμότητα των τροφίμων θα αποτελέσει μία από τις περισσότερο αναδυόμενες τάσεις στο φαγητό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Novolyze, η καταναλωτική ζήτηση για ιχνηλασιμότητα των τροφίμων έχει αυξηθεί σημαντικά από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 και κλιμακώνεται όλο και περισσότερο, με τους καταναλωτές να ενδιαφέρονται για τα τρόφιμα περισσότερο από ποτέ, αναφέρει ο ιστότοπος CS News.

Δεν είναι, όμως, μόνο η ιχνηλασιμότητα, στην οποία οι καταναλωτές θα δίνουν όλο και περισσότερη σημασία από το νέο έτος, αλλά, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθύνοντας σύμβουλος της Novolyze, Karim-Franck Khinouche, υπάρχουν άλλα 5 σημεία που οποιαδήποτε εταιρεία τροφίμων που θέλει να ανέβει στις προτιμήσεις των καταναλωτών, θα πρέπει να προσέξει.

 Βιωσιμότητα και πάλι βιωσιμότητα

Μπορεί αυτή η λέξη να ακούστηκε υπερβολικά πολύ το 2023, αλλά, σύμφωνα με τον Franck Khinouche, η πραγματική επιχειρηματική αξία της βιωσιμότητας θα φανεί το 2023. Μιας και οι στόχοι μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και των ρίπων κρίνονται απαραίτητοι για την επιβίωση του πλανήτη, η αξία της βιωσιμότητας θα ανέβει ακόμα περισσότερο στα μάτια των καταναλωτών. Όσοι δεν βάλουν μπροστά και στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων τους, τη βιωσιμότητα θα μείνουν πίσω.

Οι προμηθευτές θα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για ελέγχους

Ακόμα και με την έλευση της κανονικότητας μετά από τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας COVID-19, οι έλεγχοι των τροφίμων συνεχίζουν να πραγματοποιούνται με αυξανόμενο ρυθμό και δια ζώσης αντί για εξ αποστάσεως. Για αυτό αναμένεται να υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός ανακλήσεων, καθώς οι ελεγκτές δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στη λεπτομέρεια από ότι στους εικονικούς ελέγχους.

Η τεχνολογία μπορεί να καλύψει τυχόν κενές θέσεις

Πέρυσι, υπήρχε έλλειψη εργατικού δυναμικού σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως και στη βιομηχανία τροφίμων. Για αυτό τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση θα είναι πιθανότατα βασικός παράγοντας που θα βοηθήσει τη βιομηχανία να καλύψει μια δυνητική έλλειψη εργατικού δυναμικού το 2023. Ρομπότ που προετοιμάζουν γρήγορο φαγητό είναι μόνο ένα παράδειγμα αυτού.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να προβλέψουν δυνητικές κρίσεις

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε κρίσεις που σχετίζονται με τα τρόφιμα, καθιστώντας κρίσιμο για μια επιχείρηση του κλάδου να έχει στη διάθεσή της ανθρώπους που να ξέρουν πώς να τα χειρίζονται και να τα αξιοποιούν προς όφελός της.

Θα υπάρξει περισσότερη ψηφιοποίηση

 Συνολικά, η βιομηχανία ασφάλειας τροφίμων αφιερώνει χρόνο για να μπορέσει να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη και να ψηφιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους διαφορετικούς τομείς. Είναι μια καλή πρακτική να χρησιμοποιεί μια επιχείρηση της βιομηχανίας την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων. Δεν είναι τυχαίο που τα εργοστάσια τροφίμων γίνονται όλο και πιο ψηφιακά εστιασμένα και το 2023, και συνεπώς η ψηφιοποίηση στη βιομηχανία τροφίμων θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.

Η σημασία του “Branding” στις επιχειρήσεις τροφίμων – Της Δέσποινας Χάρου

Πως να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επωνυμία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα