Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιχθυέλαιο: Παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί υγείας στις ετικέτες

ΑρχικήΝέαΙχθυέλαιο: Παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί υγείας στις ετικέτες
spot_img

Αξιολόγηση των ισχυρισμών υγείας που αναφέρονται στις ετικέτες των συμπληρωμάτων ιχθυελαίου στις ΗΠΑ.

Αποτελέσματα μελέτης από το University of Texas Southwestern Medical Center, έδειξαν ότι η πλειονότητα των ετικετών συμπληρωμάτων ιχθυελαίου κάνουν ισχυρισμούς υγείας, συνήθως με τη μορφή ισχυρισμών δομής/λειτουργίας, που συνεπάγονται όφελος για την υγεία σε διάφορα συστήματα οργάνων, παρά την έλλειψη δεδομένων δοκιμών αυξάνοντας την πιθανότητα παραπληροφόρησης των καταναλωτών.

Στόχος της μελέτης ήταν να αξιολογηθούν οι ισχυρισμοί υγείας που αναφέρονται στις ετικέτες των συμπληρωμάτων ιχθυελαίου στις ΗΠΑ και να εξεταστούν οι δόσεις εικοσαπεντανοϊκού οξέος (EPA) και εικοσιδυαεξανοϊκού οξέος (DHA) σε κοινά διαθέσιμα σκευάσματα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 2819 συμπληρώματα ιχθυελαίου από τα οποία, το 73,9% κατείχε τουλάχιστον 1 ισχυρισμό υγείας, που συνήθως σχετίζεται με την υγεία της καρδιάς, ακολουθούμενο από την υγεία του εγκεφάλου και των αρθρώσεων. Οι ισχυρισμοί καρδιαγγειακής υγείας ήταν οι πιο συχνοί (1747 [62,0%). Μόνο μια μικρή μειοψηφία συμπληρωμάτων περιείχε 2 g την ημέρα συνδυασμού EPA+DHA, που μπορεί να συνιστάται για μείωση των τριγλυκεριδίων, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής.  Κανένα συμπλήρωμα δεν περιλάμβανε πιθανές προειδοποιήσεις σχετικά με αυτόν τον κίνδυνο, αν και αυτό δεν απαιτείται προς το παρόν από τον FDA.

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο