ΑρχικήΝέαInterpol - παράνομα φάρμακα: 72 συλλήψεις - Λουκέτο σε 1.300 ιστοσελίδες

Interpol – παράνομα φάρμακα: 72 συλλήψεις – Λουκέτο σε 1.300 ιστοσελίδες

1 λεπτά ανάγνωσης

 Κατασχέθηκαν επικίνδυνα φαρμακευτικά προϊόντα αξίας άνω των 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα αποτελέσματα μιας μεγάλης επιχείρησης για την πάταξη των παράνομων φαρμάκων σε 89 χώρες ανακοινώθηκαν από την Interpol. Η ετήσια εκστρατεία στοχεύει τα παράνομα φάρμακα που αποτελούν σημαντική απειλή για την ασφάλεια των καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των πλαστών φαρμάκων και των φαρμάκων που εκτρέπονται από νόμιμες και ελεγχόμενες αλυσίδες εφοδιασμού.  Αντιπροσωπεύουν επίσης μια σημαντική πηγή εισοδήματος για τις διεθνικές ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και υποστηρίζουν άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

- Advertisement -

Η επιχείρηση Pangea XVI, η οποία διεξήχθη από τις 3 έως τις 10 Οκτωβρίου, οδήγησε σε 72 συλλήψεις παγκοσμίως, κατάσχεση δυνητικά επικίνδυνων φαρμακευτικών προϊόντων αξίας άνω των 7 εκατομμυρίων δολαρίων , 325 νέες έρευνες και κλείσιμο περισσότερων από 1.300 εγκληματικών ιστοσελίδων.

Τα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία συνεχίζουν να είναι το φάρμακο που κατασχέθηκε περισσότερο παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας το 22 τοις εκατό των κρίσεων κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Οι ψυχοθεραπευτικοί παράγοντες όπως τα αντικαταθλιπτικά, τα φάρμακα κατά του άγχους και τα διεγερτικά ήταν σε δεύτερη μοίρα με 19 τοις εκατό, ακολουθούμενες από τις ορμόνες του φύλου και τα γαστρεντερικά φάρμακα με 12 τοις εκατό αντίστοιχα.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.